• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La Policia Local realitza controls de velocitat per prevenir excessos i reduir la sinistralitat
La Policia Local realitza controls de velocitat per prevenir excessos i reduir la sinistralitat Imprimir Correu-e
(09.10.12) La Policia Local realitza de d’aquest estiu, de forma ordinària i aleatòria, controls de velocitat als carrers del municipi amb l’objectiu de prevenir els excessos i reduir la sinistralitat. Amb aquesta mesura es volen assolir tres objectius: reduir l'índex d'accidentalitat viària i les seves greus conseqüències, sensibilitzar els conductors sobre el risc que suposa excedir els límits legals de velocitat i fomentar una actitud prudent i responsable dels conductors.

Cal assenyalar que una de les principals causes directes dels accidents de trànsit són els excessos de velocitat. Els estudis d'accidentalitat evidencien dues dades que són clau per entendre el fenomen: la primera és que la freqüència dels accidents creix en proporció a la mitjana de la velocitat del trànsit. La segona és que hi ha una relació directa entre la velocitat i la gravetat de les lesions dels accidents.

La Policia Local disposa d’un radar mòbil que es col·loca en les principals travesseres i vies susceptibles de registrar-se un major volum d'infraccions relacionades amb els excessos de velocitat, per detectar i denunciar aquells conductors que circulin sense respectar els límits establerts legalment. Cal remarcar que en les primeres setmanes de posar-se en marxa els controls, no ha estat sancionat cap conductor, fet que demostra un elevat nivell de prudència entre els conductors del nostre municipi.

D’altra banda, la Policia Local està realitzant controls dels dispositius de seguretat passiva (cinturó, casc i cadiretes infantils) amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la necessitat d’utilitzar-los correctament per minimitzar la gravetat dels accidents.

Aquestes mesures formen part de pla de millora de la seguretat viària que l’equip de govern està portant a terme. Les actuacions més visibles d’aquest projecte, que es considera prioritari, han estat la instal•lació de semàfors a la travessera de Torroella de Montgrí i la millora en la visibilitat dels passos de vianants més conflictius.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit