• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Visita guiada a la mina d'aigua de Torroella
Visita guiada a la mina d'aigua de Torroella Imprimir Correu-e
(28.09.12) El cap de setmana del 28, 29 i 30 de setembre s’organitzen les Jornades Europees del Patrimoni. Unes jornades que cada any ens ajuden a descobrir aquest llegat excepcional que és el patrimoni cultural de casa nostra.

Un any més el Museu de la Mediterrània i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat activitats al nostre municipi que ens ofereixen l'oportunitat de conèixer una mica millor i aprendre d’una manera propera el nostre patrimoni.

En aquesta ocasió les dues activitats programades aniran al voltant de l’últim element declarat BCIL al nostre municipi, la mina d’aigua. Aquesta galeria subterrània artificial que recull l’aigua que baixava dels torrents naturals del Montgrí i després la canalitzava cap a la vila per al seu aprofitament a través de diferents pous i fonts és un dels exponents més clars de la domesticació i la distribució de l’aigua al llarg de la història de la vila.

S'han organitzat dues activitats. El dissabte 29 (19h) conferènia oberta a tothom i el diumenge 30 (mati) visites guiades a la mina d'aigua (prèvia reserva i amb places limitades).

Dissabte 29 de setembre, a les 19h. Conferència a l’auditori del Museu de la Mediterrània. “La mina d’aigua de Torroella, mil anys d’història sota terra”. La conferència anirà a càrrec de diferents experts que ens explicaran l’origen de la mina i la seva història, la seva topografia i les similituds amb diferents mines d’aigua que hi ha a la Mediterrània.

Diumenge 30 de setembre, a partir de les 10h. Visita a la mina d’aigua. (Visita gratuïta, prèvia reserva i amb places limitades). Us oferim l’oportunitat de visitar la mina d’aigua de Torroella i baixar al subsòl de Torroella per descobrir aqueta magnífica obra d’enginyeria.

Es faran visites de 15 minuts de durada amb grups tancats de 10 persones. Després d’una petita explicació a l’exterior, agafarem les proteccions addients i farem una visita a la part més ben conservada d’aquesta estructura subterrània. Els torns de visites seran entre les 10h a les 13h i només per aquella gent que hagi reservat. Preguem que la gent sigui molt puntual per tal de no endarrerir les visites.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit