• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament oferirà assessorament sobre el pla Renova't de finestres, obertures i proteccions solars
L'Ajuntament oferirà assessorament sobre el pla Renova't de finestres, obertures i proteccions solars Imprimir Correu-e
(15.02.12) La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), ha obert una nova convocatòria del Pla Renova’t de per a la substitució d'obertures  (finestres i tancaments de portes vidreres i claraboies ) i  proteccions solars ((persianes, gelosies, lamel·les o tendals) tèrmicament eficients. Els ajuts són per a habitatges particulars, per a edificis plurifamiliars i per a edificis del sector terciari. L’objectiu és promoure la substitució d’aquests elements per d’altres de més eficients tèrmicament, i guanyar com a mínim un 20% d’èficiència tèrmica a les llars catalanes, amb l’estalvi en consum energètic que això suposa.

El termini de sol·licituds serà dels del 15 de febrer fins al 30 d'abril de 2012, o fins l'exhauriment del pressupost disponible. Per més informació consulteu la web www.plarenovat.cat
 
Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament es prestarà un servei d’assessorament per la tramitació d’aquests ajuts. L’objectiu del Pla renova’t de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum d’energia a les llars, així com potenciar l’ús racional de l’energia mitjançant la renovació de les obertures i la millora de la protecció solar està en consonància amb l’objectiu que es va fixar l’Ajuntament amb l’adhesió al Pacte d’alcaldes i alcaldesses que promou la Comissió Europea per a una energia sostenible local. El Ple municipal va aprovar el 3 de febrer l’adhesió al pacte i el compromís per elaborar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) en un termini màxim d’un any.

La regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Sandra Bartomeus, ha explicat que «l'Ajuntament té la voluntat ferma d'avançar cap a l'establiment de polítiques eficaces per reduir la contaminació que ocasiona l'escalfament global mitjançant l'adopció de programes d'eficiència energètica en àmbits com el transport urbà i l'edificació, a més de la promoció de fonts d'energies renovables en les àrees urbanes». Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí fa seves les propostes de la UE (març 2007) i es compromet a reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020, incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit