• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'estrena l’Espai Ter, principal novetat de la 618a Fira de Sant Andreu
L'estrena l’Espai Ter, principal novetat de la 618a Fira de Sant Andreu Imprimir Correu-e

(23.11.11) L'estrena de l'Espai Ter com a recinte firal serà la principal novetat de la Fira de Sant Andreu 2011, que se celebrarà, com és habitual, el darrer cap de setmana de novembre. La mostra comercial es distribuirà entre el cos central del recinte i una carpa complementària de 1.000 m2, de manera que l’espai expositiu tindrà la mateixa superfície total de la carpa que s’instal·lava fins ara a l’aparcament de la carretera de l’Estartit. La participació d’expositors (interiors 60 i exteriors uns 200) es mantindrà en el nivell de les darreres edicions, la qual cosa, tenint en compte el context de crisi, confirma l’atractiu que té la fira com a eina de promoció.

Per tal de reforçar el lligam del nou equipament amb la resta d'espais firals, es reforçarà la mostra de maquinària agrícola del passeig Vicenç Bou, que ampliarà el nombre d’expositors i l'àmbit expositiu mitjançant la incorporació del vial d'accés al nucli urbà. D'altra banda, davant de l'Espai Ter es muntarà una fira d’artesans productors on tots els expositors estaran acreditats amb  el carnet de mestre artesà.

El passeig de Catalunya acollirà, com sempre, el mercat de Sant Andreu i la mostra de vehicles nous i d’ocasió, mentre que les places de la Vila i Pere Rigau, seran l’escenari el dissabte de la VII Mostra d’entitats, una molt bona oportunitat que tal que el teixit associatiu local doni a conèixer les seves activitats i puguin captar nous membres. També es converteix en una plataforma per fomentar la relació entre els diferents col·lectius.

Festa dels Cavalls i dels Carruatges
L’esplanada de l’Espai Ter s'habilitarà per a les exhibicions de la Festa del Cavalls i dels Carruatges. Durant tot el dia, hi haurà mercat de cavalls i passejada del públic amb ponis. El dissabte al matí se celebrarà el concurs social d'enganxada amb manejabilitat i marató, i a la tarda hi haurà diferents exhibicions. El diumenge al matí se celebraran la cercavila de cavalls i carruatges i diverses exhibicions. Un dels plats fors d'aquesta festa, i del conjunt de la programació de la fira, serà l'espectacle eqüestre de doma natural «Ments unides», a càrrec de ser Cam Shows, que va protagonitzar l'espectacle central del passat Equus a Girona.

La «Fira en el record» ens apropa a la història de l’aigua
La Fira en el Record és un projecte cultural que enguany arriba a l'onzena edició amb l’objectiu de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Torroella de Montgrí.

Enguany, ens proposa un recorregut per la història de la domesticació i la distribució de l'aigua a Torroella. L'aigua ha esdevingut imprescindible per l'home al llarg de la història, que ha tingut la necessitat de proveir-se'n pel seu ús domèstic i per la necessitat de regar els conreus. Actualment, és fàcil oblidar-nos de tantes construccions relacionades amb els usos i l'abastiment d'aigua que els pobles i les ciutats conserven, amb més o menys sort. Són els pous, les cisternes, les mines d'aigua, els safarejos públics, etc., un patrimoni que volem destacar per conèixer millor com s'organitzaven les societats fins no fa pas tants anys.

El recorregut ens portarà a les antigues mines subterrànies que canalitzaven l'aigua, a diferents fonts com la del passeig de l'Església o bé la font dels Gossos de la plaça de la Vila, a la cisterna del pati de la casa Galibern, al pou públic del carrer del Jou i al pou particular de can Ullastres. El safareig públic ens tancarà aquest recorregut, que ens deixarà comprovar com s'aprofitava l'aigua de la pluja, de les mines, de les capes freàtiques i del riu Ter.

XX Concurs de Gossos d’Atura
El reconegut concurs de gossos d'atura tornarà a ser un dels actes més destacat i multitudinari de la fira . Se celebrarà el diumenge a partir de les 11 h en un recinte especialment condicionat al camp d’en Coll, molt a prop de l’entrada del polígon industrial pel passeig Vicenç Bou. Aquesta prova, conjuntament amb la de Castellar de n’Hug, és la més prestigiosa del calendari anual ja que es tracta d’un campionat de campions en la qual només hi poden prendre part els pastors i gossos amb millor palmarès de la temporada. Comptarà amb la participació dels millors pastors de la temporada i el guanyador s’endurà el trofeu Campió de campions.

XII Jornada Econòmica de la Poma. POMATEC 2011
La jornada tècnica de la poma que organitzen l’Ajuntament i Catalonia Qualitat (Organització Catalana d’Associacions de Productors de Fruita) coincidint amb la fira, arribarà enguany a la dotzena edició. Se celebrarà el divendres a l’Auditori del Museu de la Mediterrània i aplegarà diferents especialistes en la matèria. En aquesta edició es presentarà ponències relacionades amb les noves tendències en l’elaboració de la poma i xifres mundials del mercat de la poma.

XIV Campionat de Catalunya de coloms de raça
Aquest any se celebrarà novament el Campionat de Catalunya Coloms de Raça, al local comercial núm. 39-41 del passeig Vicenç Bou. Aquesta prova està organitzada pel Club de Coloms de Raça de l’Empordà i la Federació Catalana de Coloms Esportius.

VII Exposició Filatèlica de Catalunya
Els visitants a la fira tenen la possibilitat enguany de visitar la VII Exposició Filatèlica de Catalunya, que es va inaugurar el passat 19 i es clausura el diumenge 27. És la mostra més important que se celebra al nostre país. Es tracta d’una exposició competitiva que s’organitza bianualment i aplega els principals col·leccionistes de Catalunya. En aquesta ocasió s’hi han inscrit 79 participants, que provenen de les 38 entitats filatèliques de Catalunya i exposaran un total de 375 vitrines. En total s’hi presentaran a concurs treballs que reuneixen més de 25.000 segells, la qual cosa dóna una idea de la important dimensió que té l’esdeveniment. En poques ocasions es poden veure en un mateix espai una mostra tan extensa com la que aquests dies s’exposa a la nau de l’antiga fàbrica de persianes Martinoy (Ctra. de Sant Jordi, 24).
L’organització va a càrrec de l’Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí i aquesta és la primera edició que se celebra fora d’una gran ciutat. Es tracta, doncs, d’un reconeixement que fa la Federació Catalana de Societats Filatèliques a una entitat molt ben considerada no només en l’àmbit català, sinó també en l’estatal. L’entitat local celebrarà l’any vinent el seu 30è aniversari.

Actes complementaris
D’altra banda, durant tot el cap de setmana s’han programat diferents activitats paral·leles de caràcter cultural. Aquest cap de setmana també es presenta com una bona oportunitat per visitar alguna de la desena d’exposicions que hi ha programades en els diferents espais expositius del municipi.

Les activitats esportives també tenen un protagonisme especial en aquesta edició, atès que el dissabte a les 12 h s'inaugurarà el Bike Park que s'ha habilitat al camp de futbol de terra.
Com a novetat, es presenta l’exhibició de força a càrrec del Club de Força Girona, amb la participació de Juanjo Diaz campió de l’Arnold Strongman Clàssic d’Europa 2011, que és la primera ocasió que realitza una demostració a les comarques gironines (diumenge 27, a les 17 h, davant de l’Espai Ter).

També cal destacar la tradicional cercavila de Sant Andreu que se celebrarà el diumenge a partir de les 12 h del migdia amb la participació dels gegants, els capgrossos i els Grallers del Montgrí. La cercavila començarà a la plaça de la Vila i acabarà a l'entrada de l'Espai Ter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit