• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies S’inicia la implementació de les mesures per reduir el risc a la travessera urbana de Torroella
S’inicia la implementació de les mesures per reduir el risc a la travessera urbana de Torroella Imprimir Correu-e

(09.11.11) Aquesta setmana han començat els treballs per implementar un seguit de millores viàries que tenen per objectiu reduir el risc, especialment per als vianants, a la travessera urbana de Torroella de Montgrí.

La primera de les actuacions consisteix en la modificació de l’entorn del giratori del Lledoner. La solució adoptada comporta l'eliminació d'un dels dos carrils que tenien fins ara els vehicles que venien de l'Estartit, la instal·lació de bandes reductores de velocitat i la modificació de l'emplaçament de dos passos de vianants. Tot plegat ajudarà a millorar la visibilitat a la zona.

A continuació d’aquest obra, està programada la regulació semafòrica a la cruïlla del carrer Garbí, un punt crític, especialment en hores punta d'accés a la zona escolar i esportiva.

D'altra banda, s'ha previst instal·lar un semàfor a l'entrada de Torroella, a l'alçada del carrer Mossèn Viver; i s'actuarà al tram comprès entre el giratori de la plaça Empordà i el Portal de Santa Caterina, on hi haurà dos semàfors amb pulsador a l'alçada dels carrers Bellavista i Portal de Santa Caterina.

La millora respon a la petició feta pel nou equip de govern a la Generalitat, titular de la travessera, amb l'objectiu de reduir riscos i optimitzar millor els efectius de la Policia Local. Les actuacions tenen un cost 214.000 euros. De moment, Carreteres s'ha compromès a executar la millora a la plaça del Lledoner i la regulació a la cruïlla del carrer Garbí, on l’Ajuntament també hi aportarà 31.000 euros.

L’alcalde, Jordi Cordón, reitera que la seguretat, en el seu senti més ampli, és una de les prioritats per aquest mandat. En aquest sentit, defensa la necessitat de reforçar el caràcter urbà de les travesseres, on alguns vehicles van a velocitat inapropiades. Cordón reconeix que algú pot considerar pintoresc que Torroella sigui un municipi sense semàfors, però diu que això és un argument poc consistent per continuar mantenint la mesura, quan el risc intern és tan elevat.

D’altra banda, les mesures també permetrà a l’Ajuntament optimitzar millor els justos efectius de la Policia Local, ja que la manca de regulació semafòrica obliga a tenir dos o tres policies destinats diàriament a regular algunes cruïlles en els moments de més càrrega de trànsit o durant les entrades i sortides del col·legi. Òbviament això també representaria un estalvi econòmic i una millor redistribució de tasques entre els agents cos. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit