• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Elaboren un drac de grans dimensions com a mascota dels «pirates i corsaris» de l’Estartit
Elaboren un drac de grans dimensions com a mascota dels «pirates i corsaris» de l’Estartit Imprimir Correu-e
(21.09.11) L'artesà cisteller Josep Mercader, de Torroella de Montgrí, està fent aquesta setmana, a la plaça de la Llevantina, de l'Estartit, la figura d'un drac de grans dimensions (10 metres aproximadament), elaborat íntegrament amb fusta i vímet. Es tracta d'una de les accions programades en el marc de la VII Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes, que se celebra aquest cap de setmana. L'evolució de l'escultura es pot seguir en viu cada dia de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.  Un cop feta, la figura participarà en la cercavila de benvinguda als pirates i corsaris que es farà el divendres a les 21 h. Tornarà a sortir diumenge a partir de les 18.45 h amb motiu de la rua de comiat dels pirates, que acabarà a la Platgeta, on el drac es deixarà anar al mar.

Se sap que antigament els pirates acostumaven a tenir mascotes, per la qual cosa s’ha volgut simbolitzar aquest element en un drac, que tindrà com a principal característica el fet que ha estat inspirat en el perfil de les illes medes: el Carall Bernat sembla la banya, el cap és la Meda petita, la Meda gran n'és el llom, i la cua els Tascons.

Viatge al passat
L’Estartit reviurà aquest cap de setmana l’època en la qual els pirates actuaven per aquests rodals de la Costa Brava. La fira segueix l’estructura d’altres edicions i continua reforçant l’ambientació dels diferents àmbits on es desenvolupa. D’altra banda es reforça el seu caràcter familiar amb una gran quantitat de propostes lúdiques i culturals. perquè grans i petits passin un bon cap de setmana temàtic. Durant dos dies el centre comercial es traslladarà al temps dels pirates on les Illes Medes n’eren un magnífic centre d’operacions. Es faran tallers temàtics per a totes les edats, cercaviles, animacions, actuacions de carrers, talles, mercat artesà, visites guiades, entre d’altres activitats.

Exposició Els terrors del mar
També cal destacar l’exposició Els terrors del mar, que es pot visitar fins el 7 d’octubre a la sala d’exposicions del Consell Municipal de l’Estartit. El mar és, per ell mateix, un món desconegut, un medi tan acollidor com inhòspit, que tan pot tenir una bellesa tan serena com terrible. És el rebost inestable on la gent de costa van a proveir-se fins que, capriciosament, esdevé traidor, impedint que els pescadors tornin a casa.  A l'exposició d'aquest es vol mostrar aquesta bellesa en el seu vessant més misteriós, desconegut, però totalment atractiu. S’hi poden veure els monstres inventats per la imaginació dels mariners que són representacions de les pors que aquesta meravella de la natura els provoca; i es poden conèixeres llegendes que explicaven fruit de la realitat viscuda o de la ficció creada en els molts moments de solitud en alta mar; sentirem les històries de les incursions pirates que al crit de “moros a la costa” terroritzaven les nostres costes i als seus habitants; cercarem tresors perduts, vaixells fantasmes i illes desconegudes.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit