• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Alts càrrecs de Defensa es reuneixen amb l’alcalde per tractar la cessió de la base Loran i l’enderroc de Punta Milà
Alts càrrecs de Defensa es reuneixen amb l’alcalde per tractar la cessió de la base Loran i l’enderroc de Punta Milà Imprimir Correu-e
(15.09.11) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, s’ha reunit aquest migdia amb Miguel Angel Rodriguez Villanueva, gerent del Instituto de la Vivienda e Infraestructuras de la Defensa, per tractar la petició municipal d’enderrocar la base militar de Punta Milà i cedir al municipi la base Loran de l’Estartit. En la reunió hi han participat tres representants més d’aquest ens estatal; i Sílvia Comas, presidenta del Consell Municipal de l’Estartit; Genís Dalmau, regidor de Turisme i Sandra Bartomeus, regidora d’Urbanisme i Medi Ambient.

La reunió és la torna de la visita que Cordón va fer a mitjans de juliol a Mónica Melle, directora general d’Infraestructuras del Ministerio de Defensa per tractar personalment el tema. En aquesta reunió l’alcalde va comunicar que encarregaria informes tècnics sobre l'estat de degradació i de manca de seguretat de les instal·lacions. Un cop elaborats, els informes es van traslladar a Madrid a mitjans d'agost.

En la trobada d’aquest matí les dues parts han aprofundit en les diferents fórmules que hi ha per tal que el municipi pugui disposar de la base Loran. Cordón ha traslladat als alts càrrecs de Defensa que l’Ajuntament no pot comprar les instal·lacions pel valor de mercat i que en tot cas caldria estudiar una cessió, per compra o lloguer, a un preu simbòlic. En aquest sentit, els ha comunicat el seu convenciment que l'Estat serà sensible a la petició municipal i valorarà l’interès públic que implica la cessió de la base Loran a l’Ajuntament, que tindria un ús més enllà de l’estrictament municipal.

Per bé que no s’ha arribat a cap acord en concret, la reunió s’ha tancat amb el compromís per part de l’Ajuntament que properament s’enviaria al Ministeri de Defensa una memòria detallada dels diferents usos que podria tenir l’antiga base Loran. Segons l’Ajuntament, podria ser un equipament estratègic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter,  encara que no es descarten d’altres opcions, com un possible alberg  de joventut o equipament de caire social.

Pel que fa a l’antiga base de Punta Milà, s’ha tractat l’enderroc i la necessitat que l’espai es naturalitzi.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit