• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’alcalde considera urgent instal·lar semàfors a les principals travesseres de Torroella
L’alcalde considera urgent instal·lar semàfors a les principals travesseres de Torroella Imprimir Correu-e

(27.06.11) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, considera imprescindible la instal·lació de semàfors a les principals travesseres del municipi per minimitzar accidents i evitar atropellaments com el que lamentablement aquest cap de setmana ha costat la vida a un veí del municipi. Per aquest motiu demanarà urgentment als responsables de la direcció general de Carreteres, titular de les vies, que atenguin la petició municipal i no dilatin la presa d’una decisió que pot comportar més accidents com el d’ahir.

Cordón recorda que una de les prioritats de govern amb què es van presentar a les eleccions era la de millorar la seguretat al municipi, fet que també inclou tot allò relatiu a vialitat. En aquest sentit, havien parlat que era imprescindible la instal·lació de semàfors en els punts més conflictius per tal de reforçar el caràcter urbà de les travesseres, on alguns vehicles van a velocitat inapropiades.«Amb la instal·lació dels semàfors es minimitzaria aquesta problemàtica i els riscos a què estan sotmesos molts veïns i veïnes, fins i tot quan han de creuar un pas de vianants, perquè aquests no són cap garantia de seguretat», ha assegurat l’alcalde. Cordón reconeix que algú pot considerar pintoresc que Torroella de Montgrí sigui un municipi sense semàfors, però afirma que aquest és un argument poc consistent per continuar mantenint la mesura, quan el risc intern és tan elevat.

D’altra banda, la mesura també permetria a l’Ajuntament optimitzar millor els justos efectius de la Policia Local, ja que la manca de regulació semafòrica obliga a tenir dos o tres policies destinats diàriament a regular algunes cruïlles en els moments de més càrrega de trànsit o durant les entrades i sortides del col·legi. Òbviament això també representaria un estalvi econòmic i una millor redistribució de tasques entre els agents cos. 

Aquest matí l’alcalde i el cap de la Policia Local, Vicenç Montero, han visitat el lloc on es va produir l’atropellament mortal. L’alcalde ha volgut conèixer de primera mà com es van produir els fets amb l’objectiu de valorar si es poden implementar mesures concretes per minimitzar el risc en aquest punt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit