• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Crema controlada de la brossa orgànica acumulada a la Gola
Crema controlada de la brossa orgànica acumulada a la Gola Imprimir Correu-e

(14.04.11) Tècnics del Cos d’Agents Rurals estan portant a terme aquesta setmana la crema controlada de les nombroses restes vegetals, bàsicament canyes i troncs, que el riu Ter va arrossegar fins a la Gola a conseqüència de les intenses pluges de març. Es calcula que la força de l’aigua hi va aportar al voltant de 1.400 metres cúbics de restes vegetals i deixalles, que van quedar escampades al llarg d'1,5 ha, principalment de la platja de la Fonollera. L’Ajuntament va assumir la retirada manual de les restes no orgàniques (plàstics, vidres, llaunes, etc.), mentre que l’eliminació de les restes vegetals ha anat a càrrec de la Generalitat.

Per dur a terme la crema, ha calgut una autorització especial, perquè l'espai forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i, a més, des del març ja no es pot fer foc.

Davant la proximitat de la Setmana Santa, època en què comencen a arribar turistes, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que s’agilitzessin els treballs de retirada de la restes acumulades ja que impossibilitaven la utilització de la platja.

Com que és un espai protegit, tant a la platja com a les dunes no s'hi permet l'accés de cap vehicle motoritzat, totes les tasques s’estan realitzant de manera manual. Un cop feta la crema, la cendra es deixa a la platja perquè la pluja o el vent se l'endugui.

Una part de les canyes i de les fustes —aquelles que es troben més a tocar de les dunes— no es treuen. La intenció és que la sorra les cobreixi i ajudin a recuperar l'ecosistema de la zona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit