Avisos

Mazoni presenta el seu nou disc aquest diumenge a l'Espai Ter

Ha estat el guanyador del Premi Espai Ter 2021 pel seu nou treball 'Ludwig', inspirat en Beethoven

Ludwig. Mazoni
Ludwig. Mazoni

29.10.2021

Jaume Pla, Mazoni, presentarà el seu nou treball Ludwig aquest diumenge a l'Auditori Espai Ter (19 h). Durant la presentació oficial, el cantant de La Bisbal d'Empordà s'acompanyarà dels músics habituals de la seva banda.
 
El nou projecte de Mazoni podria ser, tan sols, un nou disc o espectacle del cantautor empordanès: deu noves cançons, una nova baula en una trajectòria de tres lustres marcada per temes clàssics com Eufòria, No tinc temps o A.I.L.O.D.I.U que el converteixen en un dels noms referencials de la música en català del que portem de mil·lenni. Però Ludwig va més enllà. L’inconformisme s’està revelant fa temps com una peça clau en l’ADN de Jaume Pla, i aquesta vegada la tombarella musical que es proposa és realment sorprenent. A més dels músics habituals de Mazoni, en aquest projecte suma a la banda el que podríem definir com un membre fantasma, arribat del més enllà. Ni més ni menys que Ludwig Van Beethoven.

I és que l’obra del compositor alemany esquitxa tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de samplers i referències musicals diverses. Les noves cançons de Mazoni s’han construït a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre, que s’integra amb naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura.

El nou disc de Mazoni es publicarà la setmana vinent, però els especadors de l'Espai Ter podran comprar-lo de manera exclusiva un cop acabat el concert d'aquest diumenge.

El Premi Espai Ter de música
El nou treball de Mazoni va rebre el III Premi Espai Ter de música, que ha permès finançar la seva producció i la seva presentació. En la seva resolució, el jurat premia “el caràcter innovador d’una creació que parteix de la música d’un dels grans de la música clàssica: el compositor Ludwig Van Beethoven (1770-1827) fet que suposa també una nova mirada oberta, sincera i de risc per part de l’artista de La Bisbal d’Empordà”.

L’Espai Ter ha acollit i apadrinat aquest projecte de creació musical i ha ofert espai de residència artística a les instal·lacions de l’equipament; ha col·laborat en l’enregistrament i edició del treball; l’estrena i presentació del nou disc i col·laborarà en la promoció de la gira corresponent de la nova proposta musical de Jaume Pla.

Col·laboració entre el sector públic i el privat
La producció compta amb dos segells privats actius i dinàmics en el territori que s’han posat d’acord per impulsar plegades el projecte: Bankrobber i Seed Music. Bankrobber és un segell musical independent nascut l’any 2001 entre Barcelona i La Bisbal d’Empordà que treballen per un model de proximitat sempre partint d’un tracte personal i amb una capacitat molt important per a la difusió arreu del territori català. Al projecte també s’hi afegeix un altre segell Seed Music vinculat  a molts projectes musicals però què s’ha especialitzat en la música clàssica i d’arrel.  

Cal destacar que, a més de rebre el premi Espai Ter, el projecte Ludwig també compta amb el suport a la producció de La Marfà - Centre de Creació Musical.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis