Avisos

L'Ajuntament millora la presència dels grups polítics en els mitjans de comunicació de titularitat municipal

23.04.2021

El Ple municipal ha aprovat el reglament que regula la participació dels regidors, regidores i grups municipals en els mitjans de comunicació que són titularitat de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Es tracta d'un document amb rang de normativa interna que dota l’Ajuntament de l’instrument necessari per a la regulació de la pluralitat, el rigor i la transparència en el tractament informatiu dels mitjans de comunicació de titularitat pública municipal. Precisa, entre d'altres aspectes, com es concreta el dret d’accés i d’ús per part dels regidors i regidores i dels grups polítics municipals, amb l'objectiu de garantir la presència de les diferents opcions polítiques representades al consistori.

>> Podeu consultar el reglament aquí

Amb aquest reglament, es fa un pas més en la millora de la presència dels grups en els mitjans de comunicació municipals, que ja es va iniciar el mandat anterior. En concret, es va establir una calenderització per aparèixer regularment a l'espai d'entrevistes En Parlem amb..., de l'emissora municipal Ràdio Montgrí, i també es va habilitar un espai al web municipal per recollir l'opinió política expressada pels grups a la revista El Montgrí.

El regidor de Comunicació, Josep Martinoy, argumenta que l'aprovació del reglament va acompanyada de l'habilitació en el butlletí municipal L'IM, per primera vegada des que es va començar a publicar l'any 1979, d'un espai reservat a l'opinió dels grups municipals. Fins ara, aquesta publicació se centrava exclusivament en informació institucional, però l'actual equip de govern ha volgut obrir-la a l'opinió política per tal que esdevingui un canal més a través del qual els grups municipals puguin arribar a la població. D'aquesta manera es contribueix a construir una opinió pública més informada i una millor visualització del pluralisme polític municipal.

Martinoy recorda que els mitjans de comunicació de titularitat pública han de promoure  la  participació  ciutadana  i  l’interès  en  els  afers  públics  més  propers. Són, a més, instruments essencials de l’acció dels Ajuntaments per fomentar la  cohesió social, donar a conèixer l’activitat municipal i els elements de gestió, així com per facilitar l’accés de la ciutadania als serveis i garantir el Dret a la Informació. Per tot això, l'equip de govern va impulsar la redacció del reglament, que s'ha treballat conjuntament amb els grups municipals amb l'objectiu que fos el màxim consensuat possible. En aquest sentit, s'han atès la pràctica totalitat de les aportacions.

El document es va aprovar en el Ple d'abril amb els vots a favor d'UPM i ERC (equip de govern), CUP, Compromís, L'EST i Ciutadans; i l'abstenció de Junts.

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis