Avisos

El Museu Palau Solterra obre aquest cap de setmana la temporada d'hivern amb dues noves exposicions

12.02.2021

El Museu Palau  Solterra  arrenca aquest dissabte  la  temporada  d’hivern  amb  les  exposicions «Mirada,  llum  i  equilibri» de Ricard  Duran i Bargalló (1916-1986  i  «El  gest  mínim»  de  Maria Alzamora (Ordis, 1992), que responen als objectius de la Fundació Vila Casas: per una banda, recuperar trajectòries i, per l’altra, donar suport als joves artistes. Ambdues exposicions es podran veure del 13 de febrer al 2 de maig de 2021 i coincidiran amb l’actual presentació del fons de fotografia de la col·lecció de la Fundació Vila Casas, així com amb les exposicions «De l’Església a l’Auditori», organitzada pel Festival de Torroella, i «Territori» de Samuel Aranda, inaugurada el passat juliol i prorrogada fins al 2 de maig.

La nova proposta expositiva es va presentar ahir als mitjans de comunicació, en un acte que va comptar amb la participació d'Àlex Susanna, director d'art de la Fundación Vila Casas, dels comissaris Eduard Bertran i Mercè Vila, el fill de Duran, Ricard Duran, i l'artista Maria Alzamora.

Ricard Duran - «Mirada, llum i equilibri»
L’exposició «Ricard Duran i Bargalló (1916-1986): mirada, llum i equilibri», comissariada per Eduard Bertran, convida el públic a fer un recorregut pel conjunt de l’obra de Ricard Duran, fotògraf català encara poc conegut tot i haver-nos deixat un llegat fotogràfic de gran qualitat. A partir de l’esperit d’anàlisi visual que tenia Duran, la mostra s’organitza al voltant de dos grans eixos de treball: una primera part documental i de testimoniatge de la Barcelona de finals del franquisme, i una segona amb clares influències de la fotografia directa nord-americana i sobretot de la Nova Objectivitat de l’Alemanya d’entreguerres.

Maria Alzamora - «El gest mínim»
L'exposició «El gest mínim», de Maria Alzamora (Ordis, 1992), comissariada per Mercè Vila Rigat, reuneix una sèrie de fotografies fetes després de guanyar el segon Premi de Fotografia 2020 de la Fundació Vila Casas. L’obra premiada és el punt de partida de l'exposició i ens genera algunes preguntes que es convertiran en pilars de la mostra: quina relació tenim cadascú de nosaltres amb el nostre cos? Pot, la fotografia, captar les emocions contingudes en els moviments? Aquest projecte és una exploració gràfica, corporal i fotogràfica al voltant d’aquestes i d’altres qüestions, i per tal de fer-ho Alzamora s’ha servit de nou ballarins perquè ens convidin a repensar la nostra relació amb el moviment.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis