El Museu Palau Solterra obre aquest cap de setmana la temporada d'hivern amb dues noves exposicions

12.02.2021

El Museu Palau  Solterra  arrenca aquest dissabte  la  temporada  d’hivern  amb  les  exposicions «Mirada,  llum  i  equilibri» de Ricard  Duran i Bargalló (1916-1986  i  «El  gest  mínim»  de  Maria Alzamora (Ordis, 1992), que responen als objectius de la Fundació Vila Casas: per una banda, recuperar trajectòries i, per l’altra, donar suport als joves artistes. Ambdues exposicions es podran veure del 13 de febrer al 2 de maig de 2021 i coincidiran amb l’actual presentació del fons de fotografia de la col·lecció de la Fundació Vila Casas, així com amb les exposicions «De l’Església a l’Auditori», organitzada pel Festival de Torroella, i «Territori» de Samuel Aranda, inaugurada el passat juliol i prorrogada fins al 2 de maig.

La nova proposta expositiva es va presentar ahir als mitjans de comunicació, en un acte que va comptar amb la participació d'Àlex Susanna, director d'art de la Fundación Vila Casas, dels comissaris Eduard Bertran i Mercè Vila, el fill de Duran, Ricard Duran, i l'artista Maria Alzamora.

Ricard Duran - «Mirada, llum i equilibri»
L’exposició «Ricard Duran i Bargalló (1916-1986): mirada, llum i equilibri», comissariada per Eduard Bertran, convida el públic a fer un recorregut pel conjunt de l’obra de Ricard Duran, fotògraf català encara poc conegut tot i haver-nos deixat un llegat fotogràfic de gran qualitat. A partir de l’esperit d’anàlisi visual que tenia Duran, la mostra s’organitza al voltant de dos grans eixos de treball: una primera part documental i de testimoniatge de la Barcelona de finals del franquisme, i una segona amb clares influències de la fotografia directa nord-americana i sobretot de la Nova Objectivitat de l’Alemanya d’entreguerres.

Maria Alzamora - «El gest mínim»
L'exposició «El gest mínim», de Maria Alzamora (Ordis, 1992), comissariada per Mercè Vila Rigat, reuneix una sèrie de fotografies fetes després de guanyar el segon Premi de Fotografia 2020 de la Fundació Vila Casas. L’obra premiada és el punt de partida de l'exposició i ens genera algunes preguntes que es convertiran en pilars de la mostra: quina relació tenim cadascú de nosaltres amb el nostre cos? Pot, la fotografia, captar les emocions contingudes en els moviments? Aquest projecte és una exploració gràfica, corporal i fotogràfica al voltant d’aquestes i d’altres qüestions, i per tal de fer-ho Alzamora s’ha servit de nou ballarins perquè ens convidin a repensar la nostra relació amb el moviment.

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

01.03.2021

Benvolguts veïns, Us informem que durant la propera setmana, de l' 1 al 3 de març de 2021, de 8.30 h a 16 h aproximadament, tindran lloc cremes... (Llegir més)

26.02.2021

Setze alumnes de 6è de l'Escola Guillem del Montgrí han participat aquesta setmana en l'enregistrament de l'espai radiofònic «M'ho expliques»,... (Llegir més)

26.02.2021

La sala d'activitats de Can Quintana ja ha començat a funcionar com a espai de vacunació de la ciutadania contra la COVID-19. Aquesta setmana s'ha... (Llegir més)

24.02.2021

El pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha iniciat avui formalment la seva execució amb la constitució, aquest... (Llegir més)

23.02.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora amb la campanya de vacunació ciutadana contra la COVID-19 que s’inicia aquesta setmana al Baix... (Llegir més)

18.02.2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’IRTA  continuen treballant en el seguiment, estudi i control de la plaga del... (Llegir més)

18.02.2021

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí va incrementar el 2020 d'un 30,7 % el nombre d’inscrits respecte al 2019. La xifra d’usuaris del... (Llegir més)

15.02.2021

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

05.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha previst el canvi d'ubicació dels locals electorals del municipi, que passen del Convent dels Agustins a... (Llegir més)

10.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora en l'organització del repte solidari Non Stop Aliments, que organitza l'ultrafondista local Rubén... (Llegir més)

eventis