Prevenció de la COVID-19 durant la festivitat de Tots Sants a Torroella de Montgrí

26.10.2020

L'Ajuntament i l'empresa concessionària Mémora ja tenen a punt el protocol que s'implementarà aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat de Tots Sants, per poder permetre una visita segura al cementiri municipal de Torroella de Montgrí. Se seguiran les directrius fixades per Protecció Civil i es desplegarà un dispositiu especial per reforçar les mesures de prevenció sanitàries. Tot i que es mantindran els horaris habituals, perquè es considera que permetran una visita força esponjada, es demana que en la mesura del possible, s'avancin les visites, per tal d'evitar algun moment d'aglomeració durant el cap de setmana

S'ha traçat un circuït per ordenar millor els accessos. S'entrarà per la porta principal i se sortirà per la porta del sector nou. A l'entrada hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. L'accés estarà supervisat per personal de Mémora, amb l'objectiu que es respectin les mesures de prevenció sanitàries. Durant tots els dies es faran les desinfeccions corresponents i es delimitarà l'espai per asseure's als bancs.

Recomanacions del PROCICAT per la visita als cementiris:

 • Aforament limitat: cal respectar sempre la distància interpersonal d’1,5 metres entre persones no convivents (el que equival a 2,5 m2 per persona).
 • Ús obligatori de la mascareta, excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut i infants menors de 6 anys.
 • Utilitzar gel hidroalcohòlic, abans i després de les ofrenes als nínxols.
 • Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada el cementiri i també restringir l’ús de bancs i seients.
 • Està prohibit menjar i beure a l’interior del cementiri.

Recomanacions del PROCICAT per la celebració de la Castanyada:

Des de Protecció Civil també ens han traslladat les recomanacions i restriccions que hi haurà relacionades amb la celebració tradicional de la Castanyada:

 • No es poden fer festes, ni revetlles amb ball i queda prohibit el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts al públic (“botellón”).
 • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d’espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
 • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
 • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari i dur mascareta. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu a la pàgina Higiene, conservació i preparació d'aliments.
 • No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
 • No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).
 • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.
 • Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització, vigilància...)
27.01.2021

Aquesta setmana s’han portat a termes les visites presencials a l’Auditori Teatre Espai Ter dels alumnes de 5è de l’escola Guillem de Montgrí... (Llegir més)

27.01.2021

Benvolguts veïns/es, Us informem que l’Ajuntament vol promoure i incrementar el parc d’habitatges de lloguer social al municipi. Per aquest... (Llegir més)

26.01.2021

L'Auditori Teatre Espai Ter ha acollit l'enregistrament d'un àlbum que forma part de les activitats de commemoració de l'Any Robert Gerhard,... (Llegir més)

25.01.2021

Un any després del devastador temporal Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa un balanç positiu dels treballs realitzats al municipi per... (Llegir més)

22.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i... (Llegir més)

22.01.2021

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

18.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí transformarà la plaça de la Vila en un espai públic de reflexió i pensament, mitjançant un nou projecte... (Llegir més)

15.01.2021

El centre de salut Federòptics Elisabet dedicat a l'optometria, contactologia i  l'audiometria de Torroella de Montgrí ha signat un acord de... (Llegir més)

14.01.2021

Tots els indicadors COVID-19 a Torroella i a l'Estartit s'han incrementat exponencialment en menys d'un mes, del 18 de desembre al 13 de gener,... (Llegir més)

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

11.01.2021

El trencament d'un petit tram de mur del torrent d'en Planes, a la zona urbana de l'Estartit, al carrer Palangre, ha estat la principal incidència... (Llegir més)

11.01.2021

El jurat del Concurs de decoració nadalenca de façanes, balcons i/o finestres, organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha decidit... (Llegir més)

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de... (Llegir més)

04.01.2021

Els patges i els carters reials ja estan instal·lats a l'Espai Ter per recollir les cartes de les nenes i els nens de Torroella de Montgrí que els... (Llegir més)

05.01.2021

A partir del dijous 7 de gener entren en vigor noves mesures especials per contenir l’increment de casos de Covid-19 que s’ha produït en les... (Llegir més)

eventis