Avisos

Prevenció de la COVID-19 durant la festivitat de Tots Sants a Torroella de Montgrí

26.10.2020

L'Ajuntament i l'empresa concessionària Mémora ja tenen a punt el protocol que s'implementarà aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat de Tots Sants, per poder permetre una visita segura al cementiri municipal de Torroella de Montgrí. Se seguiran les directrius fixades per Protecció Civil i es desplegarà un dispositiu especial per reforçar les mesures de prevenció sanitàries. Tot i que es mantindran els horaris habituals, perquè es considera que permetran una visita força esponjada, es demana que en la mesura del possible, s'avancin les visites, per tal d'evitar algun moment d'aglomeració durant el cap de setmana

S'ha traçat un circuït per ordenar millor els accessos. S'entrarà per la porta principal i se sortirà per la porta del sector nou. A l'entrada hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. L'accés estarà supervisat per personal de Mémora, amb l'objectiu que es respectin les mesures de prevenció sanitàries. Durant tots els dies es faran les desinfeccions corresponents i es delimitarà l'espai per asseure's als bancs.

Recomanacions del PROCICAT per la visita als cementiris:

  • Aforament limitat: cal respectar sempre la distància interpersonal d’1,5 metres entre persones no convivents (el que equival a 2,5 m2 per persona).
  • Ús obligatori de la mascareta, excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut i infants menors de 6 anys.
  • Utilitzar gel hidroalcohòlic, abans i després de les ofrenes als nínxols.
  • Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada el cementiri i també restringir l’ús de bancs i seients.
  • Està prohibit menjar i beure a l’interior del cementiri.

Recomanacions del PROCICAT per la celebració de la Castanyada:

Des de Protecció Civil també ens han traslladat les recomanacions i restriccions que hi haurà relacionades amb la celebració tradicional de la Castanyada:

  • No es poden fer festes, ni revetlles amb ball i queda prohibit el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts al públic (“botellón”).
  • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d’espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
  • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
  • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari i dur mascareta. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu a la pàgina Higiene, conservació i preparació d'aliments.
  • No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).
  • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.
  • Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització, vigilància...)
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis