Avisos

Missatge de la directora de l’Àrea Bàsica de Salut de la Torroella de Montgrí a la ciutadania

ABS Torroella de Montgrí
ABS Torroella de Montgrí

26.10.2020

Actualment la situació de la pandèmia de coronavirus als municipis de Torroella de Montgrí i l’Estartit , i de tot el Baix Empordà, és preocupant, amb un índex de contagi en increment exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris. El millor mitjà de control és la conscienciació per part de la ciutadania de la importància que té el seguiment estricte de les mesures que tots coneixem:

1.    Ús de mascaretes adequat fora del domicili.
2.    Respectar la distància de seguretat.
3.    Rentar-se les mans amb freqüència.
4.    Distanciament social, eliminar reunions fora d'àmbit familiar.
5.    Si tens símptomes queda't a casa i contacta amb el centre de salut.
6.    Seguiment estricte de l'aïllament domiciliari de totes aquelles persones positives, pendents de resultat de PCR o contactes estrets d’un positiu.
7.    Utilització correcta dels serveis sanitaris, perquè d'aquesta manera es pugui actuar sobre tots els problemes urgents o relacionats amb la pandèmia de SARS-COV-2.

Per part de les administracions públiques i els serveis sanitaris s’estan prenent les mesures necessàries: utilització de nous mètodes diagnòstics, seguiment dels pacients positius, intensificar la informació a la població mitjançant reunions amb referents, associacions i grups d'interès per aconseguir alinear a tot el municipi amb l'objectiu comú de poder tallar la cadena de transmissió comunitària i protegir a la població sensible dels efectes que provoca la infecció.
Es demana fer un esforç individual i col·lectiu durant les pròximes setmanes: és el principal tractament per evitar una situació que podria ser fatal. Cap ordre ni mandat pot fer front a l'expansió del coronavirus i als seu efectes, només el respecte per la nostra vida i la de tots aquells que ens envolten canviarà la expansió d'aquesta malaltia.

Alícia González Sáez
Directora ABS Torroella de Montgrí

*Es pot consultar tota l'actualitat sobre la pandèmia de Covid-19 a través d'aquest enllaç al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis