Torroella i l'Estartit registren un important repunt en els indicadors que determinen la progressió de la COVID-19

L'Ajuntament fa una nova crida a la responsabilitat individual per complir amb les obligacions i recomanacions sanitàries

23.10.2020

La taxa d'incidència de la COVID-19 a Torroella i a l'Estartit, és a dir, els casos per cada 100.000 habitants, ha passat de 257,6 a 652,64 en els darrers 8 dies.

Per altra banda, la taxa de contagi (Rt) corresponent a la darrera setmana ha passat 0,95 a 2.58. Si el valor de la Rt és 1 significa que el nombre de casos nous es manté constant. L’objectiu és estar per sota d’aquesta xifra, és a dir, que els casos nous vagin a la baixa.

Pel que fa al nombre de positius acumulats per proves PCR, se n'han diagnosticat 59 i el nombre de sospitosos ha estat de 227. Des de l'inici de la pandèmia, el nombre de casos positius acumulat és de 211 i el de sospitosos 1.643. Cal remarcar que pràcticament la meitat d'aquests casos s'han produït aquest mes d'octubre. 

Aquestes dades coincideixen amb la tendència general que segueix l'evolució de la pandèmia al país i a la nostra àrea bàsica de Salut (ABS), on s'han registrat 256 positius i 2.201 sospitosos.

El risc de rebrot al nostre municipi és a dia d'avui del 1.685,48, per sobre de la mitjana a Catalunya, que és 636,71 (es considera que a partir de 250 és Molt Alt).

Sobre la interpretació de les dades, hi ha moltes variables a tenir en compte (densitat de població, taxa de reproducció, incidència acumulada) i cal analitzar-les amb perspectiva. En aquest context, la realització d'un major nombre de testos PCR en aquesta segona onada fa molt complex comparar les dades amb les de la primera. No hem d'oblidar, però, que al darrera d'aquestes estadístiques hi ha equips d'epidemiòlegs, viròlegs, matemàtics i científics que les estan interpretant contínuament i marquen el que cal fer en tot moment.

L’àrea bàsica de salut està fent el seguiment dels positius i ha activat els protocols necessaris que marca el Departament: rastreig de contactes, proves PCR i aïllament domiciliari.

Seguiment diari

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí estem fent un seguiment  diari de l'evolució de la pandèmia i estem en permanent contacte amb les autoritats sanitàries. El monitoratge és constant i tenim a punt tots els protocols que calgui aplicar en cas que la situació ho requereixi.

Crida a la responsabilitat individual

Insistim en la importància de reduir les trobades, els sopars grupals, les reunions innecessàries. Més que mai és necessària la prudència i la responsabilitat individual.

Recordem que és obligatori l’ús de la mascareta en els llocs públics, s’ha de fer especial incidència en la higiene de les mans i cal evitar les aglomeracions.

Ara és moment de no relaxar-nos, ja que la salut i l'economia dels nostres pobles necessiten més que mai el compromís de tots i totes per continuar avançant.

Canals oficials

Podeu consultar aquestes i d'altres dades, permanentment actualitzades, al següent recursos en línia:

En el web de la CCMA s'informa dels casos actius (diagnosticats amb prova PCR) al llarg dels darrers 7 i 14 dies, així com la taxa de reproducció i l’índex de risc de brot. Aquestes dades són de fins a tres dies abans del dia en què es mira, per la qual existeix sempre un endarreriment de tres dies en l’actualització de les dades.

Si voleu seguir la situació als centres educatius del municipi, podeu consultar la web https://tracacovid.akamaized.net/index.html#/informacio

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis