Torroella i l'Estartit registren un important repunt en els indicadors que determinen la progressió de la COVID-19

L'Ajuntament fa una nova crida a la responsabilitat individual per complir amb les obligacions i recomanacions sanitàries

23.10.2020

La taxa d'incidència de la COVID-19 a Torroella i a l'Estartit, és a dir, els casos per cada 100.000 habitants, ha passat de 257,6 a 652,64 en els darrers 8 dies.

Per altra banda, la taxa de contagi (Rt) corresponent a la darrera setmana ha passat 0,95 a 2.58. Si el valor de la Rt és 1 significa que el nombre de casos nous es manté constant. L’objectiu és estar per sota d’aquesta xifra, és a dir, que els casos nous vagin a la baixa.

Pel que fa al nombre de positius acumulats per proves PCR, se n'han diagnosticat 59 i el nombre de sospitosos ha estat de 227. Des de l'inici de la pandèmia, el nombre de casos positius acumulat és de 211 i el de sospitosos 1.643. Cal remarcar que pràcticament la meitat d'aquests casos s'han produït aquest mes d'octubre. 

Aquestes dades coincideixen amb la tendència general que segueix l'evolució de la pandèmia al país i a la nostra àrea bàsica de Salut (ABS), on s'han registrat 256 positius i 2.201 sospitosos.

El risc de rebrot al nostre municipi és a dia d'avui del 1.685,48, per sobre de la mitjana a Catalunya, que és 636,71 (es considera que a partir de 250 és Molt Alt).

Sobre la interpretació de les dades, hi ha moltes variables a tenir en compte (densitat de població, taxa de reproducció, incidència acumulada) i cal analitzar-les amb perspectiva. En aquest context, la realització d'un major nombre de testos PCR en aquesta segona onada fa molt complex comparar les dades amb les de la primera. No hem d'oblidar, però, que al darrera d'aquestes estadístiques hi ha equips d'epidemiòlegs, viròlegs, matemàtics i científics que les estan interpretant contínuament i marquen el que cal fer en tot moment.

L’àrea bàsica de salut està fent el seguiment dels positius i ha activat els protocols necessaris que marca el Departament: rastreig de contactes, proves PCR i aïllament domiciliari.

Seguiment diari

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí estem fent un seguiment  diari de l'evolució de la pandèmia i estem en permanent contacte amb les autoritats sanitàries. El monitoratge és constant i tenim a punt tots els protocols que calgui aplicar en cas que la situació ho requereixi.

Crida a la responsabilitat individual

Insistim en la importància de reduir les trobades, els sopars grupals, les reunions innecessàries. Més que mai és necessària la prudència i la responsabilitat individual.

Recordem que és obligatori l’ús de la mascareta en els llocs públics, s’ha de fer especial incidència en la higiene de les mans i cal evitar les aglomeracions.

Ara és moment de no relaxar-nos, ja que la salut i l'economia dels nostres pobles necessiten més que mai el compromís de tots i totes per continuar avançant.

Canals oficials

Podeu consultar aquestes i d'altres dades, permanentment actualitzades, al següent recursos en línia:

En el web de la CCMA s'informa dels casos actius (diagnosticats amb prova PCR) al llarg dels darrers 7 i 14 dies, així com la taxa de reproducció i l’índex de risc de brot. Aquestes dades són de fins a tres dies abans del dia en què es mira, per la qual existeix sempre un endarreriment de tres dies en l’actualització de les dades.

Si voleu seguir la situació als centres educatius del municipi, podeu consultar la web https://tracacovid.akamaized.net/index.html#/informacio

27.01.2021

Aquesta setmana s’han portat a termes les visites presencials a l’Auditori Teatre Espai Ter dels alumnes de 5è de l’escola Guillem de Montgrí... (Llegir més)

27.01.2021

Benvolguts veïns/es, Us informem que l’Ajuntament vol promoure i incrementar el parc d’habitatges de lloguer social al municipi. Per aquest... (Llegir més)

26.01.2021

L'Auditori Teatre Espai Ter ha acollit l'enregistrament d'un àlbum que forma part de les activitats de commemoració de l'Any Robert Gerhard,... (Llegir més)

25.01.2021

Un any després del devastador temporal Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa un balanç positiu dels treballs realitzats al municipi per... (Llegir més)

22.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i... (Llegir més)

22.01.2021

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

18.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí transformarà la plaça de la Vila en un espai públic de reflexió i pensament, mitjançant un nou projecte... (Llegir més)

15.01.2021

El centre de salut Federòptics Elisabet dedicat a l'optometria, contactologia i  l'audiometria de Torroella de Montgrí ha signat un acord de... (Llegir més)

14.01.2021

Tots els indicadors COVID-19 a Torroella i a l'Estartit s'han incrementat exponencialment en menys d'un mes, del 18 de desembre al 13 de gener,... (Llegir més)

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

11.01.2021

El trencament d'un petit tram de mur del torrent d'en Planes, a la zona urbana de l'Estartit, al carrer Palangre, ha estat la principal incidència... (Llegir més)

11.01.2021

El jurat del Concurs de decoració nadalenca de façanes, balcons i/o finestres, organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha decidit... (Llegir més)

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de... (Llegir més)

04.01.2021

Els patges i els carters reials ja estan instal·lats a l'Espai Ter per recollir les cartes de les nenes i els nens de Torroella de Montgrí que els... (Llegir més)

05.01.2021

A partir del dijous 7 de gener entren en vigor noves mesures especials per contenir l’increment de casos de Covid-19 que s’ha produït en les... (Llegir més)

eventis