Darrers dies per adaptar antenes col·lectives de TDT i resintonitzar els canals de televisió

14.10.2020

El passat 30 de setembre era el darrer dia per resintonitzar els canals de la Televisió Digital Terrestre a les comarques de Girona, Lleida i Tarragona, com a conseqüència de l’aplicació del Segon Dividend Digital. És una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d’alliberament de l’espai radioelèctric per a les xarxes de tecnologia mòbil 5G, el que es coneix com a Segon Dividend Digital.

El Segon Dividend Digital és la banda de freqüències al voltant dels 700 MHz que ha de ser alliberada per permetre el desplegament de les xarxes de telecomunicacions 5G. Aquesta banda actualment està ocupada per canals de la TDT que s’hauran de traslladar a altres freqüències.

La data límit en la qual havia d’estar completat el Segon Dividend Digital a tot Europa era el 30 de juny de 2020, però aquesta es va posposar fins el 31 d’octubre de 2020 degut a la situació excepcional creada per l’emergència sanitària de la Covid-19.

El 30 de setembre, però, era la data que marca l’apagada de les freqüències antigues que encara s’estaven emetent en simulcast, és a dir simultàniament en la freqüència antiga i la nova, a través de nombrosos centres emissors.

Podeu trobar més informació sobre les afectacions de l’alliberament del Segon Dividend Digital a la web de la Generalitat:

https://mitjansdecomunicacio.gencat.cat/ca/temes/televisio/segon-dividend-digital

Actuacions que cal realitzar als habitatges de les comarques afectades:

  • Els habitatges unifamiliars amb antena individual i els edificis amb amplificador de banda ampla (edificis de fins a 3 o 4 habitatges) no hauran de fer cap adaptació de l’antena. Només caldrà resintonitzar els canals mitjançant el comandament del televisor.
  • Als edificis dotats de centraletes programables o amplificadors monocanal caldrà l’actuació d’un instal·lador de telecomunicacions registrat. L’administrador de la finca o el president de la comunitat de veïns s’haurà de posar en contacte amb l’empresa instal·ladora.

Un cop fetes les adaptacions necessàries a l’antena, caldrà que cada veí resintonitzi els canals mitjançant el comandament del televisor.

Trobareu també els enllaços a la informació sobre els ajuts per finançar les adaptacions de les antenes dels edificis que ofereix el Ministeri d’Assumptes Econòmics i la Transformació Digital.

Altres enllaços d’interès:
https://www.televisiondigital.gob.es/Paginas/Index.aspx
http://femp.femp.es/files/566-1819-archivo/Presentaci%C3%B3n%202divdig.pdf

Durant tot el període del procés d'alliberament de freqüències, els centres emissors afectats amb un abast de cobertura més limitada estan subjectes a un canvi de canal directe, és a dir sense cap període de simultaneïtat d’emissions entre el canal a canviar i el nou canal assignat. Al mateix temps que s'encén el nou canal s'apaga l'antic. 

Podeu consultar la previsió de dates per a cada centre emissor al Mapa comarcal de canvis de freqüències i previsió de dates pel Segon Dividend Digital.

30.10.2020

La programació i l'activitat dels equipaments culturals de Torroella de Montgrí es veuran alterades a conseqüència de les noves mesures aprovades... (Llegir més)

30.10.2020

L’evolució de la pandèmia de la COVId-19 i les darreres restriccions adoptades pel Govern de la Generalitat han forçat l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

29.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han adequat un nou tram de la xarxa municipal de carrils bici que millora la... (Llegir més)

27.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí rebrà una subvenció de 210.147,87 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 de la Generalitat... (Llegir més)

26.10.2020

L'Ajuntament i l'empresa concessionària Mémora ja tenen a punt el protocol que s'implementarà aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat... (Llegir més)

26.10.2020

Actualment la situació de la pandèmia de coronavirus als municipis de Torroella de Montgrí i l’Estartit , i de tot el Baix Empordà, és... (Llegir més)

20.10.2020

Benvolguts/des veïns/es, Arrel de les mesures per impedir la propagació del Covid-19, alguns bars i restaurants del municipi ofereixen servei de... (Llegir més)

20.10.2020

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de manteniment de la vegetació de la fondalada de la vall de Santa Caterina, amb l’objectiu de fer-la... (Llegir més)

16.10.2020

Dilluns vinent s’iniciarà la campanya de vacunació contra la grip a les 4 ABS de la nostra comarca, gestionades per Serveis de Salut Integrats... (Llegir més)

16.10.2020

A partir d'avui, i fins al 30 d'octubre, s'apliquen noves mesures i restriccions acordades pel Govern de la Generalitat per aturar l'increment de... (Llegir més)

09.10.2020

El passeig del Molinet de l'Estartit acull avui el rodatge d'una de les escenes més importants de la pel·lícula Las leyes de la frontera,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis