Darrers dies per adaptar antenes col·lectives de TDT i resintonitzar els canals de televisió

14.10.2020

El passat 30 de setembre era el darrer dia per resintonitzar els canals de la Televisió Digital Terrestre a les comarques de Girona, Lleida i Tarragona, com a conseqüència de l’aplicació del Segon Dividend Digital. És una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d’alliberament de l’espai radioelèctric per a les xarxes de tecnologia mòbil 5G, el que es coneix com a Segon Dividend Digital.

El Segon Dividend Digital és la banda de freqüències al voltant dels 700 MHz que ha de ser alliberada per permetre el desplegament de les xarxes de telecomunicacions 5G. Aquesta banda actualment està ocupada per canals de la TDT que s’hauran de traslladar a altres freqüències.

La data límit en la qual havia d’estar completat el Segon Dividend Digital a tot Europa era el 30 de juny de 2020, però aquesta es va posposar fins el 31 d’octubre de 2020 degut a la situació excepcional creada per l’emergència sanitària de la Covid-19.

El 30 de setembre, però, era la data que marca l’apagada de les freqüències antigues que encara s’estaven emetent en simulcast, és a dir simultàniament en la freqüència antiga i la nova, a través de nombrosos centres emissors.

Podeu trobar més informació sobre les afectacions de l’alliberament del Segon Dividend Digital a la web de la Generalitat:

https://mitjansdecomunicacio.gencat.cat/ca/temes/televisio/segon-dividend-digital

Actuacions que cal realitzar als habitatges de les comarques afectades:

  • Els habitatges unifamiliars amb antena individual i els edificis amb amplificador de banda ampla (edificis de fins a 3 o 4 habitatges) no hauran de fer cap adaptació de l’antena. Només caldrà resintonitzar els canals mitjançant el comandament del televisor.
  • Als edificis dotats de centraletes programables o amplificadors monocanal caldrà l’actuació d’un instal·lador de telecomunicacions registrat. L’administrador de la finca o el president de la comunitat de veïns s’haurà de posar en contacte amb l’empresa instal·ladora.

Un cop fetes les adaptacions necessàries a l’antena, caldrà que cada veí resintonitzi els canals mitjançant el comandament del televisor.

Trobareu també els enllaços a la informació sobre els ajuts per finançar les adaptacions de les antenes dels edificis que ofereix el Ministeri d’Assumptes Econòmics i la Transformació Digital.

Altres enllaços d’interès:
https://www.televisiondigital.gob.es/Paginas/Index.aspx
http://femp.femp.es/files/566-1819-archivo/Presentaci%C3%B3n%202divdig.pdf

Durant tot el període del procés d'alliberament de freqüències, els centres emissors afectats amb un abast de cobertura més limitada estan subjectes a un canvi de canal directe, és a dir sense cap període de simultaneïtat d’emissions entre el canal a canviar i el nou canal assignat. Al mateix temps que s'encén el nou canal s'apaga l'antic. 

Podeu consultar la previsió de dates per a cada centre emissor al Mapa comarcal de canvis de freqüències i previsió de dates pel Segon Dividend Digital.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis