Avisos

Torroella i l'Estartit obtenen tres distintius del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà

02.10.2020

Torroella de Montgrí i l'Estartit han aconseguit tres distintius del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà 2020. En concret, han estat concedits a l'Oficina de Turisme, la platja Gran i el Museu de la Mediterrània. És la primera vegada que s'impulsa aquesta iniciativa, promoguda i coordinada pel Consell Comarcal del Baix Empordà. Es tracta d'un pla pioner i innovador, que té com a objectiu posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística. Aquest és un objectiu compartit en el si de la Comissió Turística del Baix Empordà i és també una prioritat per a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit.

Les empreses o serveis turístics que volen optar a aquest distintiu han de superar l'auditoria de validació que realitza una empresa especialitzada en accessibilitat turística. En conjunt, a la comarca s'han aprovat 25 propostes: 1 càmping, 4 hotels, 7 museus i centres d’interès, 7 oficines de turisme, 3 platges, 2 itineraris per centres històrics i 1 ruta en bicicleta.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

Els distintius es van concedir formalment en un acte celebrat dimecres al pati de la Casa de Cultura Ca La Pruna de Pals. Per part del municipi, hi van assistir l'alcalde, Jordi Colomí; la cap de Turisme, Lídia Alonso, i el director del Museu de la Mediterrània, Gerard Cruset.

Durant l'acte també es va presentar la publicació Turisme per a tothom al Baix Empordà, editada en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) amb 8.000 exemplars que es distribuirà a les Oficines de Turisme de la comarca i a les empreses i serveis participants. També es pot consultar en línia a www.visitemporda.com i està disponible per a persones invidents. En el projecte també hi participa el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i el Consorci de les Vies Verdes.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis