Avisos

L'Estat escull Torroella i l'Estartit per implementar un Pla de sostenibilitat turística per valor de 3,4 milions d'euros

30.09.2020

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme; la Generalitat i l'Ajuntament subvencionaran amb 3,4 milions d'euros un ambiciós pla d'actuacions municipal per a Torroella i l'Estartit que té com a objectiu millorar l'oferta turística i cultural, i continuar amb l'aposta per la sostenibilitat i posada en valor del territori.

El govern espanyol ha fet públic aquesta tarda els 25 projectes seleccionats en el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», entre els quals hi ha el presentat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, sota el títol genèric "Compromesos amb la qualitat, la sostenibilitat i la cultura". Serà el més ben dotat de la convocatòria, a la qual hi han optat 154 destinacions turístiques.

Es tracta d'un ambiciós pla municipal, molt transversal, que té com a objectiu principal consolidar l'estratègia de reposicionament sostenible com a destinació de qualitat, innovadora en l'oferta de sol i platja i de turisme actiu, i responsable amb els valors de Parc Natural. Es pretén potenciar la preservació dels recursos, generar noves oportunitats econòmiques i d'ocupació, i millorar la qualitat de vida dels residents.

El pla municipal s'estructura en 16 actuacions específiques distribuïdes en 6 línies estratègiques. Entre les actuacions, es poden destacar la millora del paisatge urbà, especialment la façana marítima de l'Estartit; la millora de la qualitat i accessibilitat a les platges; el reforç de la mobilitat sostenible per mitjà de l'adequació de rutes senderistes i cicloturistes; la millora d'equipaments; la remodelació del parc de la Pineda de l'Estartit; la millora del nucli històric de l'Estartit, el pla de senyalització turística, patrimonial i històrica del nucli antic de Torroella; el programa de gestió i promoció del nou equipament Espai Illes Medes; la creació d'una nova Oficina de Turisme a Torroella o la millora de la promoció turística del parc natural, entre d'altres.

Es tracta d'una iniciativa de gestió molt ambiciosa i transversal que permetrà donar un gran impuls a la millora de la destinació a partir de l'aposta per la sostenibilitat, el territori i la cultura. Aquest treball ha estat reconegut amb diversos premis i ha fet que la destinació Torroella-l'Estartit-Illes Medes sigui referent en aquests àmbits de gestió turística i mediambiental.

>> Nota de premsa del Ministeri d'Indústrial, Comerç i Turisme

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis