Avisos

Entra en servei el nou desguàs del rec del Molí refet per l'ACA a la mota del Ter de Torroella de Montgrí

El temporal Glòria el va fer malbé i va ocasionar un gran esvoranc entre la resclosa i el pas de Gualta

21.04.2020

Ahir al vespre va entrar en servei, per primer cop, el nou canal desguàs del rec del Molí, a la mota del Ter de Torroella de Montgrí, que l'Agència Catalana de l'aigua (ACA) està construït de nou arran dels desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria. L'obra no està del tot acabada, malgrat que és operativa. Entre d'altres coses, falta completar una de les esculleres laterals, però davant de les fortes pluges previstes per ahir a la nit, avui i demà es va decidir començar a evacuar aigua del rec del Molí cap al riu Ter.

Per tal que la força de l'aigua no afecti l'estructura inacabada, es van fer uns treballs de contenció per garantir-ne la seguretat. Tan bon punt acabi l'episodi de pluges, que han fet activar la fase d'alerta del Pla INUNCAT, es reprendran els treballs, que també inclouran la reparació de la comporta del canal.

La nova infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el temporal Glòria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí. Cal recordar que durant el temporal, la inundació d'una part important del sector sud del nucli urbà de Torroella de Montgrí va ser ocasionada per aquest rec que recull, a més, les aigües del rec Madral, que ve de la zona d'Ullà.

La reparació de l'esvoranc va ser la primera gran actuació que va engegar l'ACA en el marc del pla de mesures extraordinari que està executant per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria. Malgrat el context de crisi sanitària, aquests treballs, atesa la seva urgència, s'han continuat desenvolupant.

En el cas de Torroella de Montgrí, l'esvoranc també va ocasionar el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora i va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas. A més, tenint en compte l'època en què ens trobem i l'elevat risc de pluges fortes, era un punt realment fràgil per on podria tornar a trencar el riu Ter en cas d'avinguda, la qual cosa ocasionaria una nova inundació.  

L'alcalde, Jordi Colomí, argumenta que «la situació de pluges intenses d'aquests dies constata la urgència i l'encert d'haver mantingut els treballs, prioritzant, com no podia ser d'altra manera, la seguretat dels treballadors que hi participen. Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí volem reiterar novament el nostre agraïment als treballadors, empreses implicades i a l'ACA pel seu esforç.»

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis