Avisos

S'obren les inscripcions a l'Oncoswin 2020 per recaptar fons contra el càncer de mama

La popular travessa solidària es farà el 6 de juny i els equips hauran de nedar 30 km entre l'Estartit i Calella de Palafrugell

05.02.2020

Aquest dissabte es va obrir el període d’inscripcions per participar a la cinquena edició de l’Oncoswin, el repte esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen les platges de l’Estartit i Calella de Palafrugell, passant per les illes Medes i les illes Formigues.

La travessa se celebrarà el 6 de juny i té com a objectiu recollir fons per finançar un projecte d’investigació impulsat per la Universitat de Girona (UdG) sobre el càncer de mama triple negatiu. Aquest és un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats. Des de la primera edició, s’ha aconseguit recaptar 96.000 euros per a aquesta recerca, en la qual participa un equip d’investigadors multidisciplinari de la UdG, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Dr. Josep Trueta.

També s'han obert les inscripcions per a la Milla Solidària, la versió més popular de l’Oncoswim, que consisteix a nedar el tram de Via Brava de Llafranc fins a Calella de Palafrugell (1,6 km aproximadament). La sortida de la milla tindrà lloc el mateix dia 6 de juny a la tarda, amb l’objectiu que l’arribada dels nedadors coincideixi amb la dels primers equips de la travessia de 30 km. Tot el que es recapta amb les inscripcions a aquesta prova es destina també a la investigació del càncer de mama triple negatiu.

Les inscripcions es fan a través del web www.oncoswim.cat. En el cas de l’Oncoswim, el preu de la inscripció és 220 € euros per als participants amb llicència llicència federativa en vigor i de 231 € per a aquells que no disposin de l’esmentada llicència. Amb aquesta quantitat se sufragaran totes les despeses d'organització. Cada equip ha de fer, a més, una aportació mínima de 500 euros en concepte de donatiu. Les inscripcions es tancaran el 15 de maig.

En el cas de la Milla Solidària el preu de la inscripció és de 20 euros (23 euros si no es disposa de llicència federativa) i hi ha l’opció d’inscriure’s el mateix dia.

Un repte esportiu molt exigent
L’esperit del repte esportiu Oncoswim continua essent el mateix que en les edicions anteriors. Els equips poden triar entre dues modalitats: relleus (com a mínim un membre de l’equip haurà d’estar sempre a l’aigua) o en grup (els quatre nedadors fan tot el recorregut junts i compten amb un cinquè integrant de l’equip que fa tasques de suport a l’embarcació). Els equips participants tindran un temps màxim de 12 hores per finalitzar la prova, per motius de seguretat. Es tracta d’una prova exigent a nivell físic, motiu pel qual els participants han d’acreditar que tenen capacitat per a realitzar-la, és a dir, que han de ser capaços de fer 3.000 metres en piscina en menys d’una hora. Durant la travessia, els equips aniran acompanyats en tot moment per una embarcació amb patró, i també hi haurà altres embarcacions i caiacs que faran seguiment durant el recorregut.

ENTITATS ORGANITZADORES

Fundació Oncolliga Girona. Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines. També treballem per la prevenció primària del càncer i per sensibilitzar a la societat sobre aquesta patologia. Oferim serveis diversos, sobretot aquells que no contempla la sanitat pública, com ara el drenatge limfàtic, fisioteràpia a domicili, programes d'ajuda domiciliària, etc.
www.oncolligagirona.cat

Club Natació RadikalSwim. Constituït l’any 2011, va ser el primer club de natació exclusivament d’aigües obertes de l’Estat i té per objectiu el foment i la difusió d’aquesta modalitat esportiva. Organitza anualment la RADIKALMARBRAVA entre Calella de Palafrugell, Illes Formigues i Llafranc, i els seus membres han realitzat diversos reptes solidaris com per exemple Lupus 42.195 (una marató per donar difusió a la malaltia del lupus) i Cruïlla 43 (43 km al canal Mallorca-Menorca per recaptar fons pel Centre Cruïlla, que lluita contra l’exclusió social).
www.radikalswim.com

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis