Avisos

Reunió de treball per valorar in situ els danys ocasionats pel temporal a la planta potabilitzadora de Torroella de Montgrí

28.01.2020

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han visitat aquest matí la potabilitzadora municipal, greument afectada pel temporal Gloria. A la instal·lació han estat rebuts per Xavier Martí, cap de Producció i Distribució de Sorea a Torroella i a l'Escala, i per Jordi Burgas, responsable d'Operacions de Sorea a Girona. Els dos tècnics els han fet una detallada explicació dels danys, del dispositiu d'emergència que van activar per fer front a la situació i dels plans perquè el servei retorni a la normalitat del al més aviat possible.

La planta, situada al Tamariuà, just a tocar del Ter, va quedar completament inundada el dijous al vespre. Això va ocasionar la seva aturada i la conseqüent interrupció del subministrament. No s'hi va poder accedir fins el divendres al voltant de les 16 h, quan l'aigua va baixar de nivell, gràcies, en bona part, al trencament de la mota, cap a les 14 h, circumstància que va permetre agilitzar l’evacuació cap al riu Ter de l’aigua acumulada per l’aportació del rec Madral i el rec del Molí. El trencament es va produir entre el pas Gualta i la Resclosa.

Tan bon punt es va inundar la planta, des de Sorea es va demanar un grup electrogen i es va portar cablejat i quadres elèctrics per poder fer anar les bombes submergides d'aportació als dipòsits de Torroella, les Dunes i l'Estartit. Així mateix, el personal electrico-mecànic va restar activat en l’espera de poder entrar per fer les reparacions.

El divendres cap a les 16 h es van poder iniciar els treballs per retirar la gran acumulació de fang que hi havia, valorar danys i activar un sistema alternatiu per tornar a bombar aigua fins als dipòsits de Torroella i de l'Estartit. La situació de manca d'abastament es va agreujar perquè a la planta no arribava aigua dels pous de Canet, ja que la canonada s'havia trencat a la mota del riu. Per aquest motiu es va optar per portar aigua del pou de Gualta de la Mancomunitat d'Aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, servei que es mantindrà fins a la reparació de la canonada.

Després d'una intensa jornada de treball que es va allargar tota la matinada, dissabte a les 03 h de la matinada es va poder començar a bombar aigua fins als dipòsits, la qual cosa va permetre que poc a poc els diferents sectors del municipi poguessin recuperar progressivament el subministrament. L'aigua, però, tot i que es pot utilitzar per dutxar-se i rentar, continua essent NO APTA per al consum.

Una prioritat municipal
L'alcalde, Jordi Colomí, reitera que «la reparació de la planta és una prioritat per a l'Ajuntament, raó per la qual, en coordinació amb l'empresa concessionària Sorea, que està fent una excel·lent feina, s'han mobilitzat tots els recursos possibles». En una primera valoració, s'estima que la reparació superarà l'1,2 milions d'euros. En aquest sentit, l’alcalde recorda que és una avaria gravíssima i que a la planta s’hauran de fer treballs durant mesos fins que no pugui recuperar la plena normalitat. No obstant això, la prioritat és donar aigua potable al més aviat possible i que els treballs de reparació que s’hi vagin fent no afectin la població.

Segons els responsables de la planta, no es podrà donar aigua potable abans de tres o quatre setmanes, ja que la reparació implica encarregar, fabricar i instal·lar els nous equips tècnics. Des de l'empresa s'està treballant per escurçar al màxim aquests terminis.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis