Censen al voltant de 250 cabres hispàniques al massís del Montgrí

28.11.2019

El segon cens anual de cabres salvatges al Montgrí, que es va realitzar ahir al matí, estima que al massís hi viuen al voltant dels 250 exemplars. Aquest és el resultat de l'important dispositiu que van desplegar els Agents Rurals, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Parc Natural.

Abans d’iniciar-se el cens, l’alcalde, Jordi Colomí, va mantenir una trobada amb els responsables del dispositiu, als quals va agrair la feina que s’està fent en relació amb la gestió d’aquest animal al Montgrí. Durant la trobada, el sotsdirector d'Activitats Cinegètiques del DARP, Jordi Ruiz, va afirmar que "numèricament i demogràficament la població evoluciona favorablement", però per contra tenen "una diversitat genètica pobra". Per aquest motiu, volen introduir-hi exemplars de cabra hispànica que viuen a d’altres espais (a Montserrat o als Ports de Beseit) perquè es pugui creuar. D'aquesta manera es vol evitar que la població actual pateixi problemes genètics, ja que tots els exemplars provenen d'una mateixa família formada per poques cabres.

Ruiz també va dir que aquest fet els va crear "una mica de neguit" perquè no sabien amb exactitud l'espècie de cabres que s'havia escapat. Finalment, després de confirmar que es tractava de cabres hispàniques "autòctones" van decidir deixar que campessin pel massís "pel potencial ecològic" que comporten.

Benefici pel territori
L’alcalde, Jordi Colomí, va destacar que la presència de cabres és molt beneficiosa per dues raons. La primera, ambiental, ja que "netegen els sotaboscos" i això minimitza el risc d'incendi a la zona. La segona, perquè representa un reclam per als visitants del Parc Natural, ja que poden veure-les de ben a prop.

El cens es va fer repartint agents i col·laboradors pel massís. Tots ells portaven binocles, un full de registre i un recorregut marcat. En el moment que algun membre del grup observava algun exemplar, apuntava l'hora, quants animals veia i el punt on els havia vist en el mapa. Posteriorment, s'ha comprovat que cap dels grups hagi apuntat els mateixos exemplars a partir del registre amb l'hora i el punt geogràfic que hi ha en els documents.

03.07.2020

El propi museu com a objecte de reflexió i de creació artística. Aquesta és la innovadora proposta del nou cicle d'art contemporani de producció... (Llegir més)

02.07.2020

Personal tècnic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha alliberat 17 tortugues d’estany (Emys orbicularis) dins del seu... (Llegir més)

29.06.2020

La Meda Gran i el Castell del Montgrí són dues de les imatges que s'utilitzaran en la campanya promocional que ha impulsat Moventis Sarfa amb el... (Llegir més)

26.06.2020

Benvolgudes famílies, En resposta a les sol·licituds rebudes per part de les famílies dels infants nascuts al 2019, us comuniquem que... (Llegir més)

26.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha reobert les instal·lacions esportives municipals i ha elaborat un protocol d'utilització que recull totes... (Llegir més)

25.06.2020

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha escollit Torroella de Montgrí per presentar aquest matí, de... (Llegir més)

20.06.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la campanya de sensibilització «Fes un Gest per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)» pujant... (Llegir més)

19.06.2020

Aquest any, la crisi de la COVID-19 ens obligarà a viure la revetlla de Sant Joan, una de les celebracions populars més arrelades als Països... (Llegir més)

19.06.2020

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l'ADF Montgrí, va activar dimecres el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí,... (Llegir més)

18.06.2020

El Museu de la Mediterrània reprèn demà divendres, a partir de les 17 h, la seva programació d’art contemporani a l’Espai Montgrí després... (Llegir més)

16.06.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que s’obre el període de matrícula per al curs escolar 2020-2021 a l’escola bressol municipal El... (Llegir més)

15.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per recordar a la població que està prohibit alimentar,... (Llegir més)

12.06.2020

El Ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar ahir al vespre el Pla Municipal de Salut i es converteix, així, en el primer de les... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis