Avisos

Carta oberta de comiat de Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí

L'alcalde, Josep Maria Rufí, explicant a un grup d’alumnes els orígens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, davant de la Capella de Sant Antoni, seu de l'antiga Universitat de Torroella, embrió de l’actual corporació local.
L'alcalde, Josep Maria Rufí, explicant a un grup d’alumnes els orígens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, davant de la Capella de Sant Antoni, seu de l'antiga Universitat de Torroella, embrió de l’actual corporació local.

10.06.2019

Benvolguts, benvolgudes,

El proper 15 de juny, coincidint amb la constitució del nou consistori i l’elecció del nou alcalde, posaré fi a dotze anys de dedicació a la gestió municipal, una tasca que he desenvolupat des de diferents vessants. He tingut el privilegi de ser alcalde durant cinc anys, he estat tres anys primer tinent d’alcalde i durant quatre anys vaig ser regidor de l’oposició, càrrecs que he exercit, sempre, encapçalant el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya.

El mes d’octubre vaig comunicar la meva intenció de posar fi a aquesta etapa i no optar a la reelecció, convençut que havia complert un cicle i que era el moment ideal de fer un relleu. Han estat tres mandats molt intensos, que representen un llarg periple vital, però una petita espurna en la història del municipi, on els cicles es van succeint i fan avançar aquest apassionant projecte col·lectiu que és Torroella de Montgrí.

Aquests anys he conegut a fons la Casa de la Vila, la realitat del municipi i la diversitat de la nostra gent. He pogut servir la nostra comunitat, ajudar a preservar el nostre entorn natural i millorar el benestar dels nostres conciutadans. Una satisfacció que ningú no em podrà prendre.

A part de tota la tasca municipal, aquest mandat ha coincidit amb l'embat més gran que hem fet els catalans a l’Estat espanyol per aconseguir les nostres llibertats nacionals. Des del nostre municipi hem dut terme totes les accions que han estat necessàries per fer-ho possible. Junts hem escrit una part de la història de Catalunya i d'això sempre n'haurem d'estar orgullosos. No oblidem, però, que amb altres representants nostres presos o exiliats, una torroellenca, la Dolors Bassa, continua a la presó injustament.

Sempre he expressat públicament que el meu pas pel Consistori era temporal i que, tot i la feina feta, aquest període tenia una importància relativa en la història mil·lenària de Torroella de Montgrí. Els principis que m’han guiat han estat l’honradesa, el treball, la constància, la vocació de servei públic i, en definitiva, l’objectiu inexcusable de deixar un llegat millor per a les noves generacions.  

No voldria pas que fos un adeu. Ens continuarem veient en un lloc o altre, a partir d’ara com un ciutadà més, però tingueu present que sempre tindré un bon record del meu pas per l’Ajuntament. Amb aquesta carta vull expressar-vos l’agraïment més sincer per l’ajuda i comprensió que he tingut de tots per a poder gestionar el dia a dia i per a portar a terme els projectes municipals.

Ha estat un honor.

Josep Maria Rufí i Pagès
Alcalde

03.12.2019

La Capella de Sant Antoni acull fins al 9 de desembre l'exposició «Ovelles i pastors al Montgrí», una mostra que és el resultat d'una important... (Llegir més)

07.12.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tret a licitació les obres de la 2a fase de l'Espai Medes, el futur centre d'interpretació de l'àmbit... (Llegir més)

05.12.2019

Torroella de Montgrí i l'Estartit seran, un any més, dues de les seus del prestigiós Torneig Internacional de Futbol Base MIC - Mediterranean... (Llegir més)

02.12.2019

El recentment desaparegut pastor local Jordi Muxach va rebre ahir al matí un sentit homenatge institucional i cívic durant el XXVIII Concurs de... (Llegir més)

29.11.2019

El Museu de la Mediterrània acull aquest matí la 20a edició de Pomatec, la jornada tecnicoeconòmica, de referència a Catalunya, dedicada al... (Llegir més)

28.11.2019

Aquest cap de setmana, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, tindrem al Museu de la Mediterrània dues inauguracions molt especials, la del pessebre... (Llegir més)

28.11.2019

Prop de 200 alumnes de 5è de primària de Torroella de Montgrí i de l'Estartit han participat aquest matí al Rodaesport Municipal. Van practicar... (Llegir més)

08.11.2019

La 626a Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, posarà l'accent en el... (Llegir més)

28.11.2019

El segon cens anual de cabres salvatges al Montgrí, que es va realitzar ahir al matí, estima que al massís hi viuen al voltant dels 250 exemplars.... (Llegir més)

22.11.2019

El Consorci del Ter va ser guardonat ahir amb el Premi Medi Ambient 2019 en la modalitat de trajectòries de protecció i millora del medi ambient en... (Llegir més)

21.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat els plans de desplegament de fibra òptica presentats per les companyies Vinga (amb seu social a... (Llegir més)

19.11.2019

Tècnics de la Sub-direcció General d'Activitats Cinegètiques i el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i... (Llegir més)

15.11.2019

El 16 de novembre tindrà lloc a Palau-Sator el VII Fòrum de Recerca del Baix Ter, organitzat pel Centre de Documentació del Museu de la... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis