Avisos

Carta oberta de comiat de Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí

L'alcalde, Josep Maria Rufí, explicant a un grup d’alumnes els orígens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, davant de la Capella de Sant Antoni, seu de l'antiga Universitat de Torroella, embrió de l’actual corporació local.
L'alcalde, Josep Maria Rufí, explicant a un grup d’alumnes els orígens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, davant de la Capella de Sant Antoni, seu de l'antiga Universitat de Torroella, embrió de l’actual corporació local.

10.06.2019

Benvolguts, benvolgudes,

El proper 15 de juny, coincidint amb la constitució del nou consistori i l’elecció del nou alcalde, posaré fi a dotze anys de dedicació a la gestió municipal, una tasca que he desenvolupat des de diferents vessants. He tingut el privilegi de ser alcalde durant cinc anys, he estat tres anys primer tinent d’alcalde i durant quatre anys vaig ser regidor de l’oposició, càrrecs que he exercit, sempre, encapçalant el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya.

El mes d’octubre vaig comunicar la meva intenció de posar fi a aquesta etapa i no optar a la reelecció, convençut que havia complert un cicle i que era el moment ideal de fer un relleu. Han estat tres mandats molt intensos, que representen un llarg periple vital, però una petita espurna en la història del municipi, on els cicles es van succeint i fan avançar aquest apassionant projecte col·lectiu que és Torroella de Montgrí.

Aquests anys he conegut a fons la Casa de la Vila, la realitat del municipi i la diversitat de la nostra gent. He pogut servir la nostra comunitat, ajudar a preservar el nostre entorn natural i millorar el benestar dels nostres conciutadans. Una satisfacció que ningú no em podrà prendre.

A part de tota la tasca municipal, aquest mandat ha coincidit amb l'embat més gran que hem fet els catalans a l’Estat espanyol per aconseguir les nostres llibertats nacionals. Des del nostre municipi hem dut terme totes les accions que han estat necessàries per fer-ho possible. Junts hem escrit una part de la història de Catalunya i d'això sempre n'haurem d'estar orgullosos. No oblidem, però, que amb altres representants nostres presos o exiliats, una torroellenca, la Dolors Bassa, continua a la presó injustament.

Sempre he expressat públicament que el meu pas pel Consistori era temporal i que, tot i la feina feta, aquest període tenia una importància relativa en la història mil·lenària de Torroella de Montgrí. Els principis que m’han guiat han estat l’honradesa, el treball, la constància, la vocació de servei públic i, en definitiva, l’objectiu inexcusable de deixar un llegat millor per a les noves generacions.  

No voldria pas que fos un adeu. Ens continuarem veient en un lloc o altre, a partir d’ara com un ciutadà més, però tingueu present que sempre tindré un bon record del meu pas per l’Ajuntament. Amb aquesta carta vull expressar-vos l’agraïment més sincer per l’ajuda i comprensió que he tingut de tots per a poder gestionar el dia a dia i per a portar a terme els projectes municipals.

Ha estat un honor.

Josep Maria Rufí i Pagès
Alcalde

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis