Avisos

Carta oberta de comiat de Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí

L'alcalde, Josep Maria Rufí, explicant a un grup d’alumnes els orígens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, davant de la Capella de Sant Antoni, seu de l'antiga Universitat de Torroella, embrió de l’actual corporació local.
L'alcalde, Josep Maria Rufí, explicant a un grup d’alumnes els orígens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, davant de la Capella de Sant Antoni, seu de l'antiga Universitat de Torroella, embrió de l’actual corporació local.

10.06.2019

Benvolguts, benvolgudes,

El proper 15 de juny, coincidint amb la constitució del nou consistori i l’elecció del nou alcalde, posaré fi a dotze anys de dedicació a la gestió municipal, una tasca que he desenvolupat des de diferents vessants. He tingut el privilegi de ser alcalde durant cinc anys, he estat tres anys primer tinent d’alcalde i durant quatre anys vaig ser regidor de l’oposició, càrrecs que he exercit, sempre, encapçalant el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya.

El mes d’octubre vaig comunicar la meva intenció de posar fi a aquesta etapa i no optar a la reelecció, convençut que havia complert un cicle i que era el moment ideal de fer un relleu. Han estat tres mandats molt intensos, que representen un llarg periple vital, però una petita espurna en la història del municipi, on els cicles es van succeint i fan avançar aquest apassionant projecte col·lectiu que és Torroella de Montgrí.

Aquests anys he conegut a fons la Casa de la Vila, la realitat del municipi i la diversitat de la nostra gent. He pogut servir la nostra comunitat, ajudar a preservar el nostre entorn natural i millorar el benestar dels nostres conciutadans. Una satisfacció que ningú no em podrà prendre.

A part de tota la tasca municipal, aquest mandat ha coincidit amb l'embat més gran que hem fet els catalans a l’Estat espanyol per aconseguir les nostres llibertats nacionals. Des del nostre municipi hem dut terme totes les accions que han estat necessàries per fer-ho possible. Junts hem escrit una part de la història de Catalunya i d'això sempre n'haurem d'estar orgullosos. No oblidem, però, que amb altres representants nostres presos o exiliats, una torroellenca, la Dolors Bassa, continua a la presó injustament.

Sempre he expressat públicament que el meu pas pel Consistori era temporal i que, tot i la feina feta, aquest període tenia una importància relativa en la història mil·lenària de Torroella de Montgrí. Els principis que m’han guiat han estat l’honradesa, el treball, la constància, la vocació de servei públic i, en definitiva, l’objectiu inexcusable de deixar un llegat millor per a les noves generacions.  

No voldria pas que fos un adeu. Ens continuarem veient en un lloc o altre, a partir d’ara com un ciutadà més, però tingueu present que sempre tindré un bon record del meu pas per l’Ajuntament. Amb aquesta carta vull expressar-vos l’agraïment més sincer per l’ajuda i comprensió que he tingut de tots per a poder gestionar el dia a dia i per a portar a terme els projectes municipals.

Ha estat un honor.

Josep Maria Rufí i Pagès
Alcalde

09.08.2019

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, aquest dissabte, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània, marcarà simbòlicament el tret... (Llegir més)

13.08.2019

•    El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l’exposició... (Llegir més)

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va... (Llegir més)

02.08.2019

La llibretera Maria Teresa Calabús, el medievalista Joan Badia i l’associació Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí seran... (Llegir més)

23.07.2019

Cita imperdible del millor jazz de l'estiu a la Costa Brava, el Jazz Festival l'Estartit reunirà del 25 al 28 de juliol alguns dels grans noms... (Llegir més)

15.07.2019

La revista cultural transfronterera Culturae Magazine publica en el número 20, corresponent al tercer trimestre de 2019, un interessant article... (Llegir més)

22.07.2019

El parc de salut de l'Estartit, emplaçat a la urbanització Els Salats, ha acollit aquest matí la V Trobada d'usuaris dels parcs de salut de l'Alt... (Llegir més)

20.07.2019

L’alcalde de Torroella de Montgri Jordi Colomí; el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Roser Font, van assistir el... (Llegir més)

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues... (Llegir més)

16.07.2019

Una setantena de joves provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions, ompliran durant quatre dies... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis