Avisos

Torroella de Montgrí manté el seu compromís en defensa dels drets, les llibertats, els presos i els exiliats polítics

Els regidors del consistori, durant l’acte unitari a favor del Referèndum (24/09/17).
Els regidors del consistori, durant l’acte unitari a favor del Referèndum (24/09/17).

05.04.2019

La Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va enviar el 27 de març un requeriment a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí instant a retirar de les dependències municipals pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altre signe o símbol que continguin missatges partidistes. S'argumentava que vulneren el principi de neutralitat política de les institucions públiques. El requeriment es feia arran de la denúncia presentada per un representant del Partido Popular.

Dies després, el 2 d'abril, la mateixa Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà, en constatar que no s'havia procedit a la retirada demanada, va enviar un nou requeriment, aquest cop adreçat expressament a l'alcalde, Josep Maria Rufí, com a representant públic de l'Ajuntament, perquè procedís, abans de les 14 h del 3 d'abril, a la retirada de les pancartes, els símbols i l'estelada de les dependències municipals. El nou requeriment es feia arran de la denúncia d'un representant de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía.

Passades les 14 h del dia 3 d'abril, la façana de la casa de la vila presentava el mateix aspecte que ha tingut els darrers anys, en coherència amb el posicionament unànime expressat pel Ple de l'Ajuntament, en defensa dels drets, les llibertats i la democràcia.

Durant aquest mandat, tots els grups municipals han mantingut una actitud ferma i de suport a totes les iniciatives polítiques i cíviques orientades a combatre qualsevol actuació orientades a retallar drets i llibertats. Així mateix, no s'ha deixat de persistir en la petició de llibertat per als presos i exiliats polítics, entre els quals es troba la nostra veïna, l’exconsellera i exregidora Dolors Bassa, a qui esperem poder tenir ben aviat a casa.

Ahir, 4 d'abril, atès que ni l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ni el seu alcalde havien contestat els dos requeriments previs, i arran de dues noves denúncies presentades per Partido Popular i Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, la Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va donar l'ordre a la policia perquè de forma immediata «comprovi si han estat retirades, les pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altres signes o símbols que continguin missatges partidistes que pugui haver-hi en dependències municipals, concretament en la façana de l'Ajuntament i que vulneren el principi de neutralitat política de les institucions públiques, i en el cas que no s'hagin retirat, les retirin de manera immediata, així com facin una vigilància permanent per tal que no es tornin a col·locar cap d'aquests símbols partidistes durant el període electoral.»

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues... (Llegir més)

16.07.2019

Una setantena de joves provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions, ompliran durant quatre dies... (Llegir més)

04.07.2019

Ahir a la tarda es va portar a terme l'acte simbòlic de lliurament de claus dels horts comunitaris i ecològics que ha promogut l'Ajuntament de... (Llegir més)

04.07.2019

Un total de 28 empreses vinculades amb activitats turístiques dins l’àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han estat... (Llegir més)

03.07.2019

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, acompanyat de diversos regidors del nou equip de govern, ha mantingut aquest matí una reunió... (Llegir més)

28.06.2019

El nou cartipàs de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per al mandat 2019-2023 vol donar resposta als grans reptes de futur que té el municipi... (Llegir més)

28.06.2019

L'episodi extrem de calor que estem patint ha comportat l'activació simultània del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i del Pla... (Llegir més)

19.06.2019

El Grup Enderrock i la productora Seed Music, en col·laboració amb l'Espai Ter, han promogut un espectacle de tribut a La Trinca amb motiu de la... (Llegir més)

17.06.2019

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

15.06.2019

Jordi Colomí (UPM) ha estat proclamat aquest migdia alcalde de Torroella de Montgrí amb el suport de 10 dels 17 regidors que configuren el nou... (Llegir més)

12.06.2019

El proper dissabte 15 de juny, a les 12 h, a l'Auditori del Museu de la Mediterrània, se celebrarà el Ple d'investidura que donarà el tret de... (Llegir més)

10.06.2019

Benvolguts, benvolgudes, El proper 15 de juny, coincidint amb la constitució del nou consistori i l’elecció del nou alcalde, posaré fi a... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis