Avisos

Torroella de Montgrí manté el seu compromís en defensa dels drets, les llibertats, els presos i els exiliats polítics

Els regidors del consistori, durant l’acte unitari a favor del Referèndum (24/09/17).
Els regidors del consistori, durant l’acte unitari a favor del Referèndum (24/09/17).

05.04.2019

La Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va enviar el 27 de març un requeriment a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí instant a retirar de les dependències municipals pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altre signe o símbol que continguin missatges partidistes. S'argumentava que vulneren el principi de neutralitat política de les institucions públiques. El requeriment es feia arran de la denúncia presentada per un representant del Partido Popular.

Dies després, el 2 d'abril, la mateixa Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà, en constatar que no s'havia procedit a la retirada demanada, va enviar un nou requeriment, aquest cop adreçat expressament a l'alcalde, Josep Maria Rufí, com a representant públic de l'Ajuntament, perquè procedís, abans de les 14 h del 3 d'abril, a la retirada de les pancartes, els símbols i l'estelada de les dependències municipals. El nou requeriment es feia arran de la denúncia d'un representant de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía.

Passades les 14 h del dia 3 d'abril, la façana de la casa de la vila presentava el mateix aspecte que ha tingut els darrers anys, en coherència amb el posicionament unànime expressat pel Ple de l'Ajuntament, en defensa dels drets, les llibertats i la democràcia.

Durant aquest mandat, tots els grups municipals han mantingut una actitud ferma i de suport a totes les iniciatives polítiques i cíviques orientades a combatre qualsevol actuació orientades a retallar drets i llibertats. Així mateix, no s'ha deixat de persistir en la petició de llibertat per als presos i exiliats polítics, entre els quals es troba la nostra veïna, l’exconsellera i exregidora Dolors Bassa, a qui esperem poder tenir ben aviat a casa.

Ahir, 4 d'abril, atès que ni l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ni el seu alcalde havien contestat els dos requeriments previs, i arran de dues noves denúncies presentades per Partido Popular i Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, la Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va donar l'ordre a la policia perquè de forma immediata «comprovi si han estat retirades, les pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altres signes o símbols que continguin missatges partidistes que pugui haver-hi en dependències municipals, concretament en la façana de l'Ajuntament i que vulneren el principi de neutralitat política de les institucions públiques, i en el cas que no s'hagin retirat, les retirin de manera immediata, així com facin una vigilància permanent per tal que no es tornin a col·locar cap d'aquests símbols partidistes durant el període electoral.»

18.04.2019

El cap de setmana del 26 al 28 d’abril tindrà lloc la sisena edició de la Fira Empordà Cuina i Salut a Torroella de Montgrí. La fira, que té... (Llegir més)

18.04.2019

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i l'Estartit tornen a acollir alguns partits dels torneig internacional MIC – Mediterranean... (Llegir més)

17.04.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí selecciona una persona per ocupar una plaça d'oficial de primera (lampista-electricita), com a personal... (Llegir més)

16.04.2019

Benvolguts pares i mares, Us informem que s’obre el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2019-2020 a l’escola bressol... (Llegir més)

15.04.2019

Benvolguts pares i mares, Ens plau informar-vos dels casals d'estiu municipals de Torroella de Montgrí i l'Estartit: Casal d'estiu de... (Llegir més)

12.04.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana els treballs de remodelació i ampliació de l'skate parc emplaçat davant de... (Llegir més)

11.04.2019

Benvolguts veïns/es, Us recordem que per tal garantir la bona qualitat turística i el descans durant els períodes d’interès turístic,... (Llegir més)

10.04.2019

El Museu de la Mediterrània organitza, amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Diputació de Girona i la Direcció General de... (Llegir més)

09.04.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí millora la connectivitat per a vianants entre el passeig de Catalunya i l'estació d'autobusos. Per... (Llegir més)

04.04.2019

Nuel Galán (deixeble del Mago Pop); la Gran Gala Internacional, amb Chris Torrente, Dani Polo, Huang Zheng, Alexander, Manu Llari, i el televisiu... (Llegir més)

02.04.2019

Els treballs de retirada de les acumulacions de pedra a l'entorn de l'ermita de Santa Maria del Palau, al massís del Montgrí, han posat al... (Llegir més)

02.04.2019

Benvolguts veïns/es, Us informem que properament una empresa especialitzada en control de fauna urbana farà una actuació als arbres de la... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis