Avisos

L'Ajuntament enllesteix el dispositiu especial de neteja i condicionament de les platges afectades pel temporal de novembre

02.01.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha enllestit el dispositiu especial de neteja que va haver d'activar per condicionar les platges del municipi afectades pels forts temporals de pluja que hi va haver els dies 17, 18 i 19 de novembre. En aquest període es van acumular més de 100 mm de precipitació a l'Empordà i zones pròximes. A això, cal afegir el fet que els pantans ja es trobaven força plens per les pluges de la tardor, de manera que es va haver de desembassar molta aigua. En el cas del riu Ter, la pujada sobtada del cabal va fer que bona part del material retingut al fons i a la vora de les lleres es mobilitzés i anés a parar al mar. A posteriori, el temporal de llevant va dipositar tot aquest material (orgànic, en forma d’algues, canyes, branques i arbres sencers, i inorgànic, en forma de residus de tota mena, com plàstics i vidre, i mida) a la platja Gran de l'Estartit, Ter Vell, Griells, la Pletera, la Gola, Mas Pinell i, en menor mesura, a Cala Montgó.

Aquesta circumstància excepcional va obligar l'Ajuntament a planificar i portar a terme un dispositiu especial de neteja. Atesa la qualitat ambiental del litoral de Torroella de Montgrí i de l'Estartit, una bona part del qual es troba dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el dispositiu s'ha desenvolupat amb molt cura per no alterar els valors naturals de les platges. Els residus inorgànics s'han retirat manualment i bona part de les restes orgàniques s'han triturat in situ. D'altra banda, s'han traslladat troncs a la part alta de la platja, la qual cosa és beneficiosa per a la recuperació de les dunes costaneres, ja que serveix d'estructura on poden créixer sistemes embrionaris que permetin l'acumulació de sorra i la seva posterior vegetació. Per aquest motiu, el dispositiu ha comptat amb la col·laboració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha invertit prop de 17.000 euros en el dispositiu especial de neteja i condicionament de les platges ha tingut , i ha demanat una subvenció extraordinària a la Diputació de Girona per poder sufragar-lo. Per la seva banda, el Parc Natural ha assumit el cost de triturar les restes vegetals petites que queden a la franja final de la platja.

Un novembre excepcionalment plujós al Baix Empordà
Entre els aiguats de dimecres i dijous 14 i 15 de novembre i la pluja del cap de setmana 17 i 18 de novembre, la precipitació acumulada en una setmana va superar els 200 mm a àmplies zones de l’Empordà i àrees pròximes. Al Baix Empordà, amb acumulacions de fins a 250 mm, el passat novembre va ser el mes més plujós de tota la sèrie d’algunes estacions com ara la Tallada d’Empordà (29 anys de dades), Monells (20 anys) i la Bisbal d’Empordà (20 anys).

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis