Activitats a Torroella de Montgrí i a l'Estartit amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista

22.11.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'associació Xibeques del Cau han organitzat diversos actes amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista. L'acte central es farà el dijous 22 de novembre, a les 19 h, a l'Auditori del Museu de la Mediterrània i consistirà en una xerrada-col·loqui sobre l'atenció a les persones víctimes de violència masclista. Comptarà amb la participació de responsables dels serveis i equips que intervenen en aquest tipus de situacions.

L'objectiu és el de donar a conèixer què s'està fent a nivell local i comarcal, per donar visibilitat a aquesta feina i sensibilitzar la població. Els darrers anys, a Torroella de Montgrí, com a d'altres municipis del país, també s'està notant un repunt important del nombre de denúncies. Aquesta any, des del Servei  d'Atenció Psicològica s'estan atenent 57 famílies, 24 per dificultats relacionals i 33 per violència de gènere. D'aquestes famílies, s'ha treballat amb 11 que tenen menors.

Les activitats amb motiu del  Dia Internacional Contra la Violència Masclista continuaran el divendres 23, a les 20 h, amb el Club de lectura, a la Biblioteca de l'Estartit, del llibre La elegia del verdugo, que comptarà amb la presència de la seva autora Clara Escajedo. El llibre narra una història de superació, de violència domèstica, que vol ser un missatge d'esperança per a animar tots els que passen per una situació com aquesta a rebel·lar-se i tornar a començar.

Finalment, el dissabte 27, a les 20 h, es projectarà a l'auditori de Casa Pastors, la pel·lícula La Por, del director i guionista Jordi Cadena, que explica la història d'un adolescent que viu la violència masclista dins de la seva família. Manel, un noi de 16 anys, mai parla amb ningú de la por que ell, la seva mare i la seva germana petita senten quan el seu pare és a casa. Per això  Manel li agrada tant anar a l'institut: perquè mentre està allà s'allibera d'aquesta por.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis