Avisos

«L'experiència de la donació» protagonitzarà enguany la marató per donar sang

Se celebrarà el dissabte 24 de novembre, a l'Espai Ter, de les 10 a les 21 h

19.11.2018

En la IV Marató de Donants de Sang de Torroella de Montgrí-l’Estartit, que se celebrarà el dissabte 24 de novembre, es continuarà amb una experiència pionera a Catalunya: tots els donants rebran uns SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar l'experiència de la donació, de manera que el donant tingui més informació del camí de la seva sang després de la donació.

Cal tenir en compte que, un cop feta la donació, la bossa de sang arriba al laboratori central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Allà s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Un cop fetes les analítiques corresponents, els glòbuls vermells es conserven a 4 graus de temperatura durant un màxim de 42 dies. Quan un hospital demana la sang, aquesta s’envia amb un clar destinatari, el pacient. Un camí de la sang de vena a vena que ara també coneixerà el donant, que rebrà un SMS informant-lo que la seva donació surt del Banc de Sang per a ser transfosa a un pacient. Així es tancarà l’experiència de la donació.

Aquesta edició de la marató de Torroella de Montgrí i l’Estartit vol posar de relleu l’experiència de la donació de sang amb el missatge: “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”.

La Marató, que se celebra per quarta vegada i és la segona campanya més gran de les comarques de Girona, ha de permetre remuntar les reserves per abans de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels propers 6-7 dies, quan l’òptim són 10.

La Marató també afavorirà superar la baixada de les donacions a causa de la grip. Es calcula que l’epidèmia suposa una baixada d’un 15% en el nombre de donacions. Una persona no pot donar sang fins a 15 dies després d’haver-se recuperat.

L’experiència de donar sang
Tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató de Donants de sang de Torroella de Montgrí-L’Estartit també comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar.

Es tracta d’un desplegable equivalent a una caixa d’experiència. Així, els donants podran regalar l’experiència a altres persones i animar-les a donar. Hi ha diverses experiències vinculades a la donació:

  • ESCAPADA a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides
  • DESCONNECTA 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!
  • 100% BON ROTLLO. Vine a donar sang, i torna a casa amb un somriure
  • 100% SOLIDARITAT. Viu una de experiència 100% altruista
  • DONACIÓ PER A 3. Salva 3 vides amb un sol gest
  • BATEIG DE DONACIÓ. Salva vides per primera vegada
  • DONACIÓ EN GRUP. La màgica experiència de salvar vides junts

El Banc de Sang vol recollir d’aquesta manera les sensacions que expressa la ciutadania durant i després de la donació: satisfacció, alegria, bon rotllo, gratitud, reconeixement i un llarg etcètera. 

La Marató a les xarxes: comparteix l’experiència
L’Associació de Donants de Sang de Torroella de Montgrí-L’Estartit ha obert un compte a Instagram per que tothom que vulgui pugui enviar fotos de la marató amb el hashtag #SangTorroellaEstartit

Al facebook https://www.facebook.com/SangTdMEstartit/
Al correu electrònic  donantsangtorroellaestartit@gmail.com

Implicar a tots els ciutadans de Torroella de Montgrí i de l’Estartit
La Marató de Donants de Sang està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), l’Associació de donants de sang de Torroella de Montgrí-L’Estartit, la Creu Roja Torroella de Montgrí-l’Estartit, la Fundació Oncolliga Girona, l’Associació Contra el Càncer, Activa’t Torroella, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit. També compta amb la implicació de l’Espai Ter, la Biblioteca Municipal Pere Blasi i el Museu de la Mediterrània.

La Marató de Donació de Sang també és possible gràcies a la col·laboració de les entitats, comerços i empreses de Torroella de Montgrí-l’Estartit i dels pobles dels voltants com Ullà, Gualta i Bellcaire d’Empordà.

La Marató pretén convertir el gest solidari de donar sang en una jornada festiva i participativa i així ho mostra l’extens programa d’aquesta celebració. Tothom s’han implicat en la Marató i aportaran voluntaris que ajudaran a difondre aquesta iniciativa pionera.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis