Avisos

El Museu de la Mediterrània acull l'exposició inèdita «Pausa», de Jordi Mitjà

S’inaugura divendres 9 de novembre a les 19 h i podrà visitar-se fins al 4 de febrer de 2019 de forma gratuïta

06.11.2018

El Museu de la Mediterrània inaugura aquest divendres 9 de novembre a les 19 h, a l’Espai Montgrí l’exposició «Pausa», de Jordi Mitjà. El treball de Jordi Mitjà es caracteritza per ser formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social i a la vegada sensible i poètic, trobant les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins el 4 de febrer de 2019 a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània.

Amb aquesta mostra, especialment concebuda per al Museu de la Mediterrània, Mitjà proposa fer una revisió d'algunes obres anteriors i mostrar-ne d'altres que, per la raó que sigui, no han estat exposades. La particularitat de l'encàrrec i la seva urgència ha fet que l'artista decideixi parar, mirar al seu voltant i practicar una mena d'estratègia desconeguda per ell: no produir una exposició des de zero. Un projecte d'aquest format a Torroella de Montgrí li ha permès un cert alentiment i sobretot repensar estratègicament els continguts que ha dut a terme darrerament.

Per «Pausa», que és alhora títol i propòsit, ha escollit com a detonant de l'exposició un treball icònic dins de la seva trajectòria, "Dispersió de la primera pedra", un inflable que no s'ha tornat a exposar a Catalunya des de la seva creació. Aquesta «Pausa» autoimposada, és, en certa manera, una bona excusa per mostrar alguns treballs que estan impregnats d'idees com: no dir res, fer un silenci, parar-se a pensar, deixar de fer, recuperar allò que guardem dins del calaix, o simplement, qualsevol forma de renúncia que impregni les accions i les obres. Renunciar no ha de ser necessàriament negatiu, "pausa" i "renuncia" són conceptes diferents, però d'alguna manera Jordi Mitjà ha volgut posar aquestes idees en relleu, vincular-les, jugar-hi, i en la mida del possible, revertir-les.

A través d'obres amb una gran varietat de disciplines: escultura, fotografia, escriptura, dibuix, instal·lació o performance, Mitjà ha establert un sistema de treball propi. La majoria de les seves obres impliquen l'aparició d'objectes, situacions i sistemes específics relacionats amb l'espai on es desplega el seu treball.

El Museu de la Mediterrània no serà l’únic espai de Torroella que acollirà l’obra de Jordi Mitjà. El dia 18 de novembre a les 12 h a La Sala de Torroella de Montgrí i dins el LÚCID, l’autor inaugurarà l'exposició «Oficina», juntament amb la presentació del llibre “W” a càrrec de Gabriel Ventura.

Jordi Mitjà
El treball de Jordi Mitjà és formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social i a la vegada sensible i poètic, trobant les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. Col·lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius, i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples davant de situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir de la realitat, bé a través d’un tractament fílmic, bé creant publicacions o objectes, les seves propostes susciten qüestions sobre l’individu, els comportaments socials i l’art.

Ha exposat individualment a la Fundació Suñol (Barcelona), Espai 13 - Fundació Joan Miró (Bòlit Centre d'Art Contemporani (Girona)... La seva obra ha estat exhibida en exposicions col·lectives al MACBA (Barcelona), CA2M (Madrid), Museo de Arte de México (Ciudad de México), Centre d'Art la Panera (Lleida), entre d'altres.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis