Avisos

Presenten la nova caldera de biomassa de l’Estartit

Donarà servei a l'Escola Portitxol, a la sala polivalent, a la nova llar d'infants i a la futura biblioteca

18.10.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet un pas més en la seva aposta per la sostenibilitat amb la instal·lació d'una caldera de biomassa a l'Estartit que donarà servei a l'Escola Portitxol, a la sala polivalent, a la nova llar d'infants i a la futura biblioteca. Com en el cas de la que l'any 2013 es va posar en marxa al CEIP Guillem de Montgrí, es podrà alimentar d'estella provinent de l'aprofitament forestal del Montgrí. La nova central s'ha instal·lat en un espai de la sala polivalent, ha tingut un cost de 149.054,79 euros i compta amb una subvenció de 100.000 euros  de la Diputació de Girona. Aquesta és una de les accions incloses en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que pretén l'any 2020 reduir un 24,24 % les emissions respecte les generades el 2005.  

La nova instal·lació s'ha presentat públicament aquest matí en un acte que ha comptat amb l'assistència del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella; la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Bartomeus; i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau.

Es preveu que la nova instal·lació comporti una reducció molt notable en la facturació energètica anual i permetrà reduir la petjada ecològica d’aquests equipaments que funcionaran cremant biomassa de proximitat en comptes de gasoil, per la producció de calor i aigua calenta sanitària. Aquesta obra està inclosa dintre un contracte que s’ha establert amb l’empresa Mateu Nierga per al subministrament d’energia renovable en aquest equipament per 10 anys, que inclourà també, a part de la venta d’energia i la instal·lació de la caldera, el manteniment correctiu i preventiu de la instal·lació.

El diputat Lluís Costabella ha afirmat que «aquest projecte liderat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, és un dels 76 impulsats per la Diputació de Girona a través del projecte BEenerGI que té com a objectiu incrementar el consum de biomassa local i iniciar la transició energètica des de l'àmbit municipal».

En els darrers anys, la Diputació de Girona ha incorporat un concepte innovador a nivell europeu: els contractes amb Micro Empreses de Serveis Energètics (MESES). Les MESES són petites i mitjanes empreses especialitzades en la gestió energètica integral que inclou la realització de l'obra, instal·lació de la caldera de biomassa, el manteniment i el subministrament d'estella.

La substitució de calderes que funcionen amb combustibles fòssils per calderes de biomassa és una acció que va més enllà de l'objectiu de reduir emissions ja que impulsen la gestió forestal local, la prevenció d'incendis i la creació de llocs de treball verds.

Es aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha agraït el suport de la Diputació, l'ADF i el Departament d'Agricultura en la redacció del Pla Forestal Municipal, un document que planifica les actuacions forestals a desenvolupar dins el municipi amb uns objectius clars de prevenció d'incendis i adaptació al canvi climàtic, que permetran la generació d'estella forestal per alimentar les calderes de biomassa municipal. L’Ajuntament aposta decididament per una economia verda de caràcter local que permeti tant la millora dels boscos com la reducció d'emissions a l'atmosfera.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis