Avisos

Les jornades La Poma a la Cuina de Torroella de Montgrí i l'Estartit reivindiquen el producte de proximitat

10.10.2018

L'estació agrícola experimental Mas Badia, de la Tallada d'Empordà, ha acollit aquest matí la presentació institucional de la tretzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La poma a la cuina» de Torroella de Montgrí i l'Estartit, que organitzen durant aquest mes d'octubre l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’EMD de l’Estartit, Poma de Girona i Castell de Peralada. L'acte ha comptat amb la participació d'una representació dels restauradors participants i l'assistència de l'alcalde, Josep Maria Rufí; el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau, el president de l'Estació Nàutica, Antoni Murray, i el president de Poma de Girona, Llorenç Frigola. En les seves intervencions, tots ells han coincidit a destacar la importància de posar en valor el producte de proximitat i l'esforç creatiu i logístic que hi ha al darrera de tots els menús elaborats expressament per aquestes jornades.

Els restaurants que hi participen enguany són:  Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera, Medes II i Nereida (L'Estartit). Trobareu detallades les seves propostes gastronòmiques a https://goo.gl/gW1HLy

Tots ells ofereixen plats concebuts expressament per a l’ocasió, que tenen com a element central la poma. Aquesta fruita es troba en aquesta època de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment per degustar-la. Els menús estan pensat per a un públic heterogeni i tenen tots ells uns preus ajustats que oscil·len entre els 22 i els 35 euros. Els comensals podran trobar propostes més tradicionals i d’altres més innovadores, que en la majoria de casos sobrepassen la imatge que tenim de la poma com a postres. I per acompanya, com sempre, vins de la terra de la màxima qualitat i un entorn ideal per portar a terme una escapa gastronòmica.

Com es ve fent en les darreres edicions, l'oferta de restauració es reforça amb diverses activitats complementàries:

- El proper diumenge 14 d’octubre, a les 12 h del matí, a la plaça de l’Església de l’Estartit, show cooking amb el pastisser Josep Brugués i el xef Toni Cabrera.

- I el dissabte, 20 d'octubre, a partir de les 18 h, a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, s'organitzarà un concurs de postres de poma.

Les jornades ofereixen una excel·lent oportunitat per conèixer l'ús de la poma, no només com a postres, sinó també com a producte principal o acompanyant de qualsevol plat. Cal tenir en compte que abans de l'arribada de la patata a Europa, la poma formava part indiscutible de molts plats. De fet, la cuina francesa va batejar el tubercle americà com a «pomme de terre».

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis