Avisos

Torroella de Montgrí mantindrà la congelació fiscal i continuarà rebaixant la taxa d’escombraries per al 2019

L’Ajuntament aplicarà el 2019 una nova rebaixa de la taxa d’escombraries: un 3% les domèstiques i un 2% les industrials

06.09.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí manté el compromís d’aquest mandat i congelarà, un any més, els impostos i taxes municipals, que passen aquest vespre pel Ple. Així mateix, continuarà reduint d'endeutament, gràcies als bons resultats obtinguts per la gestió econòmica i financera. Els números amb què es va tancar l'exercici de 2017 certifiquen una tendència molt positiva que es va concretar en la generació d'un romanent de tresoreria de 872.129,18 euros. Aquest import es destinarà, a part iguals, a inversions financerament sostenibles (actuacions vinculades a la sostenibilitat, el medi ambient, el foment del turisme), a reduir l’endeutament i una part es traslladarà al tancament de 2019.

La proposta d'ordenances fiscals per al 2019 presenta, com a novetat més remarcable, una nova reducció en la taxa d'escombraries (un 3% les domèstiques i un 2% en les industrials) d'acord amb el full de ruta iniciat el 2015, que fixava una rebaixa del 12% en les domèstiques i del 8% en les industrials al llarg d'aquest mandat. Les reduccions s'afegeixen a les que ja es van aprovar els tres anteriors exercicis, que també van seguir el mateix percentatge. L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d'escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l'abocador. Tot plegat genera una major eficiència en el servei, que l'Ajuntament s’ha compromès a revertir en una disminució del cost que té per al ciutadà.

Part del romanent de tresoreria de 2017, uns 291.000 euros, es destinarà a diferents inversions, com per exemple la digitalització de les actes del Ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648, la diagnosi de l’estat del convent de les Clarisses, el projecte de rehabilitació de la façana de l’Hospital, el reasfaltatge de carrers, o la millora de camins i senyalització de la plana, entre d’altres.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2019 que ha presentat l'equip de govern a aprovació del Ple municipal d’aquest dijous també manté totes les bonificacions existents fins ara, entre les quals n’hi ha un gran nombre especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica. Enguany se n’incorpora una de nova, que està relacionada amb la mobilitat sostenible, per tal de bonificar les propietaris de vehicles elèctrics i híbrids. A partir de l’any vinent, els titulars de vehicles elèctrics gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’ Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, mentre que els vehicles híbrids tindran una bonificació del 60 %. Abans, només s’establia una bonificació del 40% per a turismes amb emissions fins a 120gr/Km de CO2

18.04.2019

El cap de setmana del 26 al 28 d’abril tindrà lloc la sisena edició de la Fira Empordà Cuina i Salut a Torroella de Montgrí. La fira, que té... (Llegir més)

18.04.2019

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i l'Estartit tornen a acollir alguns partits dels torneig internacional MIC – Mediterranean... (Llegir més)

17.04.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí selecciona una persona per ocupar una plaça d'oficial de primera (lampista-electricita), com a personal... (Llegir més)

16.04.2019

Benvolguts pares i mares, Us informem que s’obre el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2019-2020 a l’escola bressol... (Llegir més)

15.04.2019

Benvolguts pares i mares, Ens plau informar-vos dels casals d'estiu municipals de Torroella de Montgrí i l'Estartit: Casal d'estiu de... (Llegir més)

12.04.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana els treballs de remodelació i ampliació de l'skate parc emplaçat davant de... (Llegir més)

11.04.2019

Benvolguts veïns/es, Us recordem que per tal garantir la bona qualitat turística i el descans durant els períodes d’interès turístic,... (Llegir més)

10.04.2019

El Museu de la Mediterrània organitza, amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Diputació de Girona i la Direcció General de... (Llegir més)

09.04.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí millora la connectivitat per a vianants entre el passeig de Catalunya i l'estació d'autobusos. Per... (Llegir més)

05.04.2019

La Junta Electoral de Zona-La Bisbal d'Empordà va enviar el 27 de març un requeriment a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí instant a retirar de... (Llegir més)

04.04.2019

Nuel Galán (deixeble del Mago Pop); la Gran Gala Internacional, amb Chris Torrente, Dani Polo, Huang Zheng, Alexander, Manu Llari, i el televisiu... (Llegir més)

02.04.2019

Els treballs de retirada de les acumulacions de pedra a l'entorn de l'ermita de Santa Maria del Palau, al massís del Montgrí, han posat al... (Llegir més)

02.04.2019

Benvolguts veïns/es, Us informem que properament una empresa especialitzada en control de fauna urbana farà una actuació als arbres de la... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis