Avisos

Torroella de Montgrí mantindrà la congelació fiscal i continuarà rebaixant la taxa d’escombraries per al 2019

L’Ajuntament aplicarà el 2019 una nova rebaixa de la taxa d’escombraries: un 3% les domèstiques i un 2% les industrials

06.09.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí manté el compromís d’aquest mandat i congelarà, un any més, els impostos i taxes municipals, que passen aquest vespre pel Ple. Així mateix, continuarà reduint d'endeutament, gràcies als bons resultats obtinguts per la gestió econòmica i financera. Els números amb què es va tancar l'exercici de 2017 certifiquen una tendència molt positiva que es va concretar en la generació d'un romanent de tresoreria de 872.129,18 euros. Aquest import es destinarà, a part iguals, a inversions financerament sostenibles (actuacions vinculades a la sostenibilitat, el medi ambient, el foment del turisme), a reduir l’endeutament i una part es traslladarà al tancament de 2019.

La proposta d'ordenances fiscals per al 2019 presenta, com a novetat més remarcable, una nova reducció en la taxa d'escombraries (un 3% les domèstiques i un 2% en les industrials) d'acord amb el full de ruta iniciat el 2015, que fixava una rebaixa del 12% en les domèstiques i del 8% en les industrials al llarg d'aquest mandat. Les reduccions s'afegeixen a les que ja es van aprovar els tres anteriors exercicis, que també van seguir el mateix percentatge. L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d'escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l'abocador. Tot plegat genera una major eficiència en el servei, que l'Ajuntament s’ha compromès a revertir en una disminució del cost que té per al ciutadà.

Part del romanent de tresoreria de 2017, uns 291.000 euros, es destinarà a diferents inversions, com per exemple la digitalització de les actes del Ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648, la diagnosi de l’estat del convent de les Clarisses, el projecte de rehabilitació de la façana de l’Hospital, el reasfaltatge de carrers, o la millora de camins i senyalització de la plana, entre d’altres.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2019 que ha presentat l'equip de govern a aprovació del Ple municipal d’aquest dijous també manté totes les bonificacions existents fins ara, entre les quals n’hi ha un gran nombre especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica. Enguany se n’incorpora una de nova, que està relacionada amb la mobilitat sostenible, per tal de bonificar les propietaris de vehicles elèctrics i híbrids. A partir de l’any vinent, els titulars de vehicles elèctrics gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’ Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, mentre que els vehicles híbrids tindran una bonificació del 60 %. Abans, només s’establia una bonificació del 40% per a turismes amb emissions fins a 120gr/Km de CO2

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis