Avisos

Torroella de Montgrí mantindrà la congelació fiscal i continuarà rebaixant la taxa d’escombraries per al 2019

L’Ajuntament aplicarà el 2019 una nova rebaixa de la taxa d’escombraries: un 3% les domèstiques i un 2% les industrials

06.09.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí manté el compromís d’aquest mandat i congelarà, un any més, els impostos i taxes municipals, que passen aquest vespre pel Ple. Així mateix, continuarà reduint d'endeutament, gràcies als bons resultats obtinguts per la gestió econòmica i financera. Els números amb què es va tancar l'exercici de 2017 certifiquen una tendència molt positiva que es va concretar en la generació d'un romanent de tresoreria de 872.129,18 euros. Aquest import es destinarà, a part iguals, a inversions financerament sostenibles (actuacions vinculades a la sostenibilitat, el medi ambient, el foment del turisme), a reduir l’endeutament i una part es traslladarà al tancament de 2019.

La proposta d'ordenances fiscals per al 2019 presenta, com a novetat més remarcable, una nova reducció en la taxa d'escombraries (un 3% les domèstiques i un 2% en les industrials) d'acord amb el full de ruta iniciat el 2015, que fixava una rebaixa del 12% en les domèstiques i del 8% en les industrials al llarg d'aquest mandat. Les reduccions s'afegeixen a les que ja es van aprovar els tres anteriors exercicis, que també van seguir el mateix percentatge. L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d'escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l'abocador. Tot plegat genera una major eficiència en el servei, que l'Ajuntament s’ha compromès a revertir en una disminució del cost que té per al ciutadà.

Part del romanent de tresoreria de 2017, uns 291.000 euros, es destinarà a diferents inversions, com per exemple la digitalització de les actes del Ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648, la diagnosi de l’estat del convent de les Clarisses, el projecte de rehabilitació de la façana de l’Hospital, el reasfaltatge de carrers, o la millora de camins i senyalització de la plana, entre d’altres.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2019 que ha presentat l'equip de govern a aprovació del Ple municipal d’aquest dijous també manté totes les bonificacions existents fins ara, entre les quals n’hi ha un gran nombre especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica. Enguany se n’incorpora una de nova, que està relacionada amb la mobilitat sostenible, per tal de bonificar les propietaris de vehicles elèctrics i híbrids. A partir de l’any vinent, els titulars de vehicles elèctrics gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’ Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, mentre que els vehicles híbrids tindran una bonificació del 60 %. Abans, només s’establia una bonificació del 40% per a turismes amb emissions fins a 120gr/Km de CO2

09.11.2018

El projecte corresponent al moviment de terres i urbanització de l'ampliació de la nova zona esportiva està arribant al seu final. Aquest matí... (Llegir més)

09.11.2018

La creació d'un espai municipal per exposar l'imaginari festiu de Torroella i la instal·lació d'un parc d'Street Workout/cal·listènia a... (Llegir més)

09.11.2018

El Ple de Torroella de Montgrí va aprovar anit, per unanimitat (ERC-Junts, UPM i LEST, a l'equip de govern; i PDeCAT, CUP i COET, a l'oposició),... (Llegir més)

08.11.2018

Benvolguts/des veïns/nes, Us informem que avui dijous 8 de novembre de 2018 es realitzaran cremes controlades a l'entorn de Torre Ferrana per... (Llegir més)

06.11.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme treballs d’aclarida de plançoneda del rodal 23 de la forest pública Muntanya Gran, a... (Llegir més)

06.11.2018

El Museu de la Mediterrània inaugura aquest divendres 9 de novembre a les 19 h, a l’Espai Montgrí l’exposició «Pausa», de Jordi Mitjà. El... (Llegir més)

25.10.2018

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí està completant la digitalització dels llibres d'actes del Ple des del 1648 fins a l'actualitat. En una... (Llegir més)

25.10.2018

La tercera temporada del Projecte Sèpia ha permès garantir la supervivència de més de mig milió d'exemplars de sèpia i calamar, combinant la... (Llegir més)

09.10.2018

La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 200 euros als esportistes locals Mariona Vila Monner i Arnau Vila Bagué, per la seva... (Llegir més)

19.10.2018

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha obtingut, per segon any consecutiu, el distintiu que l’acredita com una de les 100 destinacions... (Llegir més)

18.10.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet un pas més en la seva aposta per la sostenibilitat amb la instal·lació d'una caldera de biomassa a... (Llegir més)

11.10.2018

Benvolguts veïns, En motiu de la cursa Triatló Tri Estartit, us informem que s’han autoritzat diversos talls  de circulació pel proper... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis