Avisos

Torroella de Montgrí mantindrà la congelació fiscal i continuarà rebaixant la taxa d’escombraries per al 2019

L’Ajuntament aplicarà el 2019 una nova rebaixa de la taxa d’escombraries: un 3% les domèstiques i un 2% les industrials

06.09.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí manté el compromís d’aquest mandat i congelarà, un any més, els impostos i taxes municipals, que passen aquest vespre pel Ple. Així mateix, continuarà reduint d'endeutament, gràcies als bons resultats obtinguts per la gestió econòmica i financera. Els números amb què es va tancar l'exercici de 2017 certifiquen una tendència molt positiva que es va concretar en la generació d'un romanent de tresoreria de 872.129,18 euros. Aquest import es destinarà, a part iguals, a inversions financerament sostenibles (actuacions vinculades a la sostenibilitat, el medi ambient, el foment del turisme), a reduir l’endeutament i una part es traslladarà al tancament de 2019.

La proposta d'ordenances fiscals per al 2019 presenta, com a novetat més remarcable, una nova reducció en la taxa d'escombraries (un 3% les domèstiques i un 2% en les industrials) d'acord amb el full de ruta iniciat el 2015, que fixava una rebaixa del 12% en les domèstiques i del 8% en les industrials al llarg d'aquest mandat. Les reduccions s'afegeixen a les que ja es van aprovar els tres anteriors exercicis, que també van seguir el mateix percentatge. L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d'escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l'abocador. Tot plegat genera una major eficiència en el servei, que l'Ajuntament s’ha compromès a revertir en una disminució del cost que té per al ciutadà.

Part del romanent de tresoreria de 2017, uns 291.000 euros, es destinarà a diferents inversions, com per exemple la digitalització de les actes del Ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648, la diagnosi de l’estat del convent de les Clarisses, el projecte de rehabilitació de la façana de l’Hospital, el reasfaltatge de carrers, o la millora de camins i senyalització de la plana, entre d’altres.

La proposta d’ordenances fiscals per al 2019 que ha presentat l'equip de govern a aprovació del Ple municipal d’aquest dijous també manté totes les bonificacions existents fins ara, entre les quals n’hi ha un gran nombre especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica. Enguany se n’incorpora una de nova, que està relacionada amb la mobilitat sostenible, per tal de bonificar les propietaris de vehicles elèctrics i híbrids. A partir de l’any vinent, els titulars de vehicles elèctrics gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’ Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, mentre que els vehicles híbrids tindran una bonificació del 60 %. Abans, només s’establia una bonificació del 40% per a turismes amb emissions fins a 120gr/Km de CO2

L'Estartit ja ho té tot a punt per viure un intens cap setmana pirata

La XIVa Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes continua reforçant els espectacles teatralitzats i les activitats familiars

19.09.2018

El tradicional i esperat desembarcament pirata a la Platgeta de l’Estartit donarà el tret de sortida, aquest divendres 21 de setembre, a les 21 h,... (Llegir més)

Rebuda institucional als membres del grup basc Berriztasuna Dansa Taldea, de Portugalete

17.09.2018

L'alcalde, Josep Maria Rufí, i la regidora de Cultura, Anna Maria Mercader, van rebre dissabte, al despatx d'alcaldia, els components del grup basc... (Llegir més)

El Museu de la Mediterrània presenta la seva proposta educativa per al nou curs escolar

La dinamització d’algunes sortides i la programació de noves activitats són les principals novetats

18.09.2018

El Museu de la Mediterrània ofereix l’oportunitat de descobrir el Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter d’una manera didàctica, dinamitzada i... (Llegir més)

(IM) Informa't sobre l'obertura al pas de vehicles motoritzats al Massís del Montgrí

14.09.2018

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 15 de setembre de 2018, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

Torroella de Montgrí torna a clamar per l'alliberament de Dolors Bassa i dels presos polítics durant l'acte institucional de la Diada

11.09.2018

L'exregidora i exconsellera torroellenca empresonada Dolors Bassa, així com la resta de presos polítics i exiliats, han estat ben presents durant... (Llegir més)

Inicien el desmuntatge de la línia elèctrica de la maresma recuperada a la Pletera

10.09.2018

(10.09.18) El tram aeri de l’antiga línia elèctrica de la Pletera, el darrer vestigi del procés incomplert d’urbanització que va patir... (Llegir més)

In Crescendo guanya el Premi Espai Ter de Música i aquesta setmana enregistra del seu nou treball a Torroella de Montgrí

El presentarà en exclusiva a l'Espai Ter el divendres 28 de desembre, a les 21 h

06.09.2018

El popular grup vocal In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs televisiu de TV3 Oh Happy Day, el 2014, està enregistrant aquesta... (Llegir més)

(IM) Nova línia de subvenció per incentivar la contractació d’aturats majors de 45 anys

07.09.2018

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes, El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha creat una nova línia de subvenció adreçada a empreses i... (Llegir més)

(IM) Avís tall subministrament elèctric per obres soterrament línia elèctrica àmbit Pletera

31.08.2018

Benvolguts veïns, us informen que per al soterrament de la línia elèctrica de la Pletera, Endesa traurà  la línia vella i posarà la nova el... (Llegir més)

Homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017

16.08.2018

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit s’uneixen al dol de les víctimes dels atemptats terroristes del 17 agost del... (Llegir més)

(IM) Informa't sobre les subvencions per reformar ascensors lents en habitatges unifamiliars 2018

14.08.2018

Benvolguts veïns, Us informem que la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria de subvencions per a millorar la seguretat de les... (Llegir més)

(IM) Informa't sobre els canvis d'ubicació del pregó i sopar popular, per causes meterològiques

23.08.2018

Benvolguts veïns, Us informem que a causa de la previsió de pluja i mal temps, el pregó, sopar popular i posterior concert, de demà 24... (Llegir més)

Tot a punt per gaudir intensament d'un Sant Genís festiu i reivindicatiu, a Torroella de Montgrí

23.08.2018

El lliurament de la Medalla del Montgrí a l'exregidora i exconsellera empresonada Dolors Bassa encetarà demà el programa d'actes de Sant Genís,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis