Avisos

Tot a punt per gaudir intensament d'un Sant Genís festiu i reivindicatiu, a Torroella de Montgrí

santgenis
santgenis
peyu
peyu
ball
ball
aliga
aliga

23.08.2018

El lliurament de la Medalla del Montgrí a l'exregidora i exconsellera empresonada Dolors Bassa encetarà demà el programa d'actes de Sant Genís, la Festa Major de Torroella de Montgrí. L'acte se celebrarà a l'Espai Ter, a les 19.30 h, i comptarà amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent. El lliurament tindrà un marcat caràcter reivindicatiu i, a banda de l'homenatge a Bassa, esdevindrà un exercici de reafirmació local i nacional, i de denúncia de l'excepcionalitat i la greu repressió política que viu Catalunya.

En acabar l'acte, com és tradició, es farà el Sopar Popular, als Jardins John Lennon (21.30 h), organitzat pel Rugby Club Senglar i amenitzat amb l’actuació del grup Tres de Ronda. El tradicional cremat el servirà la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca. En aquest edició, el pregó anirà a càrrec de la companyia local Zam Teatre, que donaran la benvinguda a la festa major amb molt d’art i color.

Més Barraques i activitats infantils
En l'aspecte estrictament festiu, cal remarcar enguany el treball de programació que s'ha fet per convertir a les Barraques en un dels epicentres festius i generacionals de la festa. Per això, s'han programat actuacions de primer nivell, amb grups com Fundación Tony Manero, Gertrudis, Mazoni i Germà Negre. També hi actuaran els cantaires del Montgrí i Orquestra Mitjanit, buscant aquesta transversalitat que ha de tenir l'espai. Així mateix, es vol ampliar el ventall de públics programant un concert per als més petits, sota el concepte Barraques Xics, amb Reggae per a Xics (26 d'agost, 19.30 h).

També cal destacar aquest any el reforç de la programació infantil, de manera que cada dia hi haurà alguna activitat per als més petits i les seves famílies. Podem destacar l'activitat de vestir els gegants, amb berenar inclòs (24 d'agost, 17 h, pati de Can Quintana), el Reggae per Xics (26 d'agost, 19.30 h, Barrakes), l'activitat solidària amb els pallassos de Xarop Clown “Aquest és el meu cor” (27 d'agost, 18 h, Auditori de Can Quintana), que organitza Racó de Rialles (és una activitat gratuïta amb inscripció prèvia racoderialles@gmail.com) o l'espectacle d'animació amb Albert Such i les seves cançons per fer cantar i ballar a petits i grans (28 d'agost, 18.30 h, pati de Can Quintana), organitzat per Indiketes del Montgrí.

Cercavila, sardanes i concerts
L’endemà, dijous 25 d’agost, tindrà lloc la multitudinària cercavila (10.30 h) pels carrers de la vila, amb els gegants de Torroella de Montgrí i els de l'Estartit, els Capgrossos, els Grallers del Montgrí, les Xatis i els Xanquers, enguany amb l’acompanyament especial dels Gegants de Vic i la ja plena incorporació de l'Àliga, que es va presentar l'edició passada de la festa. A les 13.15 h es farà, a la plaça de la Vila, el Ball de Gegants i el Ball de l'Àliga, i tot seguit hi haurà sardanes amb la cobla Foment del Montgrí. A la tarda, cal destacar l’audició de sardanes (17.30 h) amb Els Montgrins i l’estrena de «La sardana dels gegants de Torroella», d’Eduard Font i Coll. Tot seguit, seguirà l’audició amb la cobla Foment del Montgrí. No faltarà, tampoc, el tradicional cafè concert (19.30 h) i ball de nit (23 h) amb l’Orquestra Montgrins, als Jardins John Lennon , l’endemà dia 26, amb l’Orquestra Metropol.

Teatre amb Joan Pera
Per Sant Genís tampoc pot faltar la programació d'una obra de teatre de primer nivell, que en aquest cas ens arribarà de la mà del popular Joan Pera, que ens portarà el seu espectacle Joan Pera, Capri (27 agost, a les 20.30 h, a l'Espai Ter), on recull alguns dels monòlegs més coneguts del popular actor i humorista Joan Capri (1917-2000). Una comèdia de gran qualitat, tot recordant un dels grans humoristes catalans.

Vermut explosiu i La Nocturna
El Vermut Explosiu (diumenge 26 d'agost, a les 12.30 h, a la plaça d'Espanya i el carrer Onze de Setembre), organitzat pels Ducs del Foc i Amics dels Gegants i dels Capgrossos de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració dels Grallers del Montgrí, tindrà enguany música d'Alidé Sanz i els beneficis es destinaran a la conservació dels Gegants i els Capgrossos de Torroella de Montgrí. Per altra banda, el popular Cercabirres (26 d'agost, 22 h, inici al carrer Onze de Setembre), que organitzen els Grallers del Montgrí, ha fet un pas endavant amb un canvi de nom. La que serà a partir d'ara "La Nocturna" és una proposta de recorregut festiu amb la participació d'altres entitats i veïns del poble. Pregó, música, festa, sorpreses i acció, sense oblidar les parades per a recuperar l’alè  que veïns i bars col·laboradors disposen al davant de casa seva.

Espectacle de dansa
Com és habitual per la Festa Major de Torroella de Montgrí, el Grup Montgrí Dansa de l’Associació Sardanista Continuïtat puja a l’escenari per presentar el seu "clàssic" espectacle de dansa d’arrel tradicional. Enguany, els dansaires, acompanyats en directe pels músics, ens transportaran a diferents èpoques i indrets dels territoris de parla catalana amb noves coreografies i reposicions. L'espectacle porta per títol "Trentadansa" (28 d'agost, 21 h, Espai Ter) i estarà amenitzat per la Cobla Mil·lenària «Fidelíssima Vila de Perpinyà».

La regidora de Cultura i Festes, Anna Maria Mercader, ha volgut agrair públicament: «La gran feina desenvolupada per les entitats i el personal municipal per fer possible un programa d’activitats tant divers i de qualitat. Això no es podria concretar sense un gran esforç col·lectiu i la suma de complicitats amb el teixit associatiu i els patrocinadors que hi col·laboren.»

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis