Avisos

L'Arxiu de Torroella de Montgrí incorpora el fons de Joan Baca, arquitecte municipal entre els anys 30 i finals dels 70

Jan Baca, l'alcalde Josep Maria Rufí i la regidora de Cultura, Anna Maria Mercader, durant la signatura del conveni de cessió, que es fa formalitzar el desembre passat.
Jan Baca, l'alcalde Josep Maria Rufí i la regidora de Cultura, Anna Maria Mercader, durant la signatura del conveni de cessió, que es fa formalitzar el desembre passat.

06.08.2018

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha incorporat part del fons documental de l'arquitecte Joan Baca, que va exercir les funcions d'arquitecte municipal durant prop de 50 anys, entre els anys 30 i finals dels 70 del segle passat. Per bé que no estava incorporat a la plantilla, va ser el responsable dels principals documents de planejament de l'època, que els elaborava externament per encàrrec de l'Ajuntament.

Tot i que molts expedients municipals ja incorporen còpies d'alguns d'aquests plànols, el seu valor rau en el fet que es tracta dels originals vegetals i contravegetals. Així mateix, n'hi ha que no se sabrien ubicar en cap dels expedients catalogats a l'arxiu. El material, que ha estat inventariat per l'arxiver municipal, data dels anys 50 fins al 1976.

Anna Maria Mercader, regidora de Cultura i de l'Arxiu Municipal, destaca que és un material molt interessant per conèixer l'evolució urbana tant de Torroella de Montgrí com de l'Estartit. La cessió s'ha pogut formalitzar gràcies a l'interès mostrat per Jan Baca, fill de l'arquitecte, per tal que el material pogués formar part del patrimoni municipal. En aquest sentit, la regidora s'ha mostrat molt agraïda per la seva generositat. L’Arxiu Municipal custodiarà la documentació manuscrita com un fons individual dins del dipòsit 1 i es posarà a disposició dels investigadors.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis