Avisos

Avui arrenquen els Capvespres Musicals al Museu de la Mediterrània

S'han programat tres concerts gratuïts (22 h) de petit format, interpretats per dones, per apropar-nos a la música popular més íntima i apassionada

Marta Rius
Marta Rius
Meritxell Gené
Meritxell Gené
Neila Benbey
Neila Benbey

31.07.2018

El Museu de la Mediterrània organitza per tercer any consecutiu els Capvespres Musicals a la terrassa del museu. Quan la marinada de les tardes deixa passar la frescor de la Mediterrània podeu gaudir d’un espai on descobrir, secretament, les propostes més interessants de l’escena actual de la música d’arrel dels països catalans i la mediterrània. Enguany s'han programat tres concerts gratuïts de petit format per apropar-nos a la música popular més íntima i apassionada amb veu de dona (Marta Rius, Meritxell Gené i Neila Benbey). Les sessions seran els dimarts 31 de juliol i el 7 i 14 d’agost sempre a les 20 h. Tres concerts que seran maridats amb vins del Celler Mas Geli de Pals.

La qualitat i singularitat de les propostes artístiques ve avalada per la tria que ha realitzat el músic i tenora Jordi Molina, establert a Torroella de Montgrí. Col·laborador habitual del museu com assessor en aspectes de música i cultura popular, en aquest cas exerceix com a programador d'aquest cicle.

Enguany, a més, es vol reivindicar el paper de la dona en el món de la música d’arrel i la cultura popular i tradicional, tot donant visibilitat a propostes artístiques actuals singulars i de qualitat protagonitzades per dones, amb la participació d’artistes referents en l’escena d’arrel catalana com són Marta Rius i Meritxell Gené i en el marc de la Mediterrània, la cantant Neila Benbey.
Com a novetat en els concerts dels capvespres és podrà degustar cada un dels concerts amb una copa de vi a la mà. Un maridatge que us apropa a l’essència del territori gràcies a la col·laboració del Celler Mas Geli de Pals.

PROGRAMACIÓ

MARTA RIUS “No em deixis caure”
Dimarts 31 de juliol a les 20 h
La veu de la Marta Rius, tant trencadissa com enèrgica, dona vida a un seguit de cançons de caire íntim i imatges subtils de gran força poètica. Des de la Garrotxa, el paisatge (a voltes amable, a voltes agrest) ha embolcallat la seva inspiració i es pot respirar en les seves cançons. Cançó d’autor entre el pop i el folk, amb tocs de mística rural.

Marta Rius, veu i acordió diatònic
Guillem Ballaz, guitarra i violí
Queralt Camps, contrabaix

MERITXELL GENÉ “Branques”
Dimarts 7 d’agost a les 20 h
Després de musicar la poesia de Màrius Torres en el disc “Així t’escau la melangia” (2013), Meritxell Gené presenta un nou treball que, inspirat pel mateix alè, vol aprofundir en treballar la paraula de 12 poetes d’arreu dels Països Catalans del segle XX. Units per una especial sinceritat i intensitat de viure, cants a la terra i l’amor, ens espera una nit ben especial.

Meritxell Gené, veu i guitarra
Txabi Ábrego, guitarres


NEILA BENBEY & KAVANAKBAND “La llum del Mediterrani”
Dimarts 14 d’agost a les 20 h
La cantant Neila Benbey lidera aquest espectacle musical que té com a teló de fons el Mediterrani. Inici i tràgic final per molts viatgers, la nostra mar té una llum que forma part del nostre sentit, mostra qui som i com cantem, ballem i estimem.

Neila Benbey, veu
Pepe Camacho, guitarra i veu
Javier Malaguilla, percussió
Manolo López, contrabaix

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis