L'observador meteorològic Josep Pascual hissa la bandera Q de Qualitat a la platja Gran de l'Estartit

L’Ajuntament li vol reconèixer la seva col·laboració amb la destinació turística, a qui passa dades meteorològiques des del 1983

23.07.2018

El meteoròleg estartidenc Josep Pascual ha estat l'encarregat, aquest matí, d’hissar la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit. Amb aquesta acció simbòlica, les regidories de Gestió Costanera i Platges, i de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes han volgut reconèixer-li la seva col·laboració desinteressada amb la destinació mitjançant la cessió de dades meteorològiques, que ve fent de manera ininterrompuda des del 1983.

El reconeixement arriba, a més, en un any especial per a Pascual, atès que aquest 2018 es compleixen 50 anys que va iniciar el recull de dades de la seva sèrie d'observació del mar a l'Estartit, motiu pel qual el Servei Meteorològic de Catalunya i la Generalitat el van homenatjar el mes passat. Pascual cedeix bona part de les seves dades a l'Oficina Municipal de Turisme, que elabora diàriament un petit informe que s'envia als establiments turístics i als responsables del servei de salvament. El document també es penja a la cartelleria municipal i a l'oficina de turisme.  

La regidora de Gestió Costanera i Platges, Sílvia Comas, assegura que aquesta col·laboració contribueix a donar valor afegit a la destinació, ja que la informació meteorològica és molt útil tant per als visitants, per poder planificar la seva estada, com per als vigilants i als serveis de platges. D'altra banda, també assegura que l'activitat de Pascual reforça la projecció exterior de l'Estartit, ja que és un dels observadors meteorològics de referència al país i surt permanentment citat als mitjans generalistes i especialitzats, ja que disposa un de les sèries meteorològiques més llargues i completes de Catalunya.

Distintiu de qualitat
Aquesta serà la vuitena temporada que la platja Gran disposarà d'aquest important reconeixement per la qualitat dels seus serveis, la sorra i l'aigua. La bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit, un prestigiós certificat que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme i gestiona el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). El distintiu s'ha assolit després de superar molt satisfactòriament els estrictes controls i requeriments establerts per l'organisme certificador de la marca.

A l'acte també hi han assistit la regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat; el segon tinent d'alcalde, Josep Martinoy, tècnics municipals i membres de Rescatadores, l'empresa concessionària de la vigilància de les platges de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis