Avisos

L’Espai Ter coprodueix i estrena el nou espectacle musical, “Ssshhht!” de La cobla Bisbal Jove

Un espectacle de cobla innovador, ple d’humor i bon ritme, pensat per a tots els públics (Espai Ter, dissabte 19 de maig, 18.30 h)

La Cobla Bisbal Jove -
La Cobla Bisbal Jove - "Ssshhht!"
La Cobla Bisbal Jove -
La Cobla Bisbal Jove - "Ssshhht!"

17.05.2018

La cobla, tal com la coneixem avui, va néixer a mitjans del segle XIX com una formació revolucionària i transgressora entre el jovent. Interpretava les músiques de moda d’aquell moment passos dobles, tangos, balades, sardanes, òperes...músiques on el ball amb contacte amb la parella era obligat.

No és gens estrany que moltes noies tinguessin prohibit anar-les a ballar; cosa que encara augmentava les ganes d’assistir a la cobla amb l’afany de trencar la rigidesa de les normes que veien malament el contacte entre home i dona i permetre gaudir de moments de llibertat.

La cobla, a més, pot considerar-se com una autèntica jazz band catalana, capaç de tocar-ho tot, des d’una sardana, boleros, passos dobles, cercaviles i fins i tot sarsueles i òperes...no és estrany doncs que el principal instrument, tingui el nom de tenora, ja que interpreta la música de tenor.

La Cobla Bisbal Jove, un referent en la innovació de la cobla

El projecte neix a l'Auditori Teatre Espai Ter, un centre que vol esdevenir un punt de suport a la creació musical, especialment la música popular i tradicional catalana, i compta amb una de les formacions de cobla més singulars del país: La Cobla Bisbal Jove.

La Cobla Bisbal Jove neix el dia 3 de març de 1990 amb músics formats a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà. La Bisbal Jove s’ha distingit des dels seus orígens per la seva aposta per la barrejar la tradició i la modernitat i l’esforç per acostar la cobla a nous públics, mitjançant la fusió amb diferents gèneres musicals fruït de la col·laboració amb artistes de tot tipus. Actualment la cobla està dirigida per Xavi Molina.

“Ssshhht!”, el relleu de l’espectacle “Tututs”, un espectacle en gira 

L’espectacle Ssshhht! és, de fet, el relleu d’un altre espectacle d’èxit, que va estrenar-se també a l’Espai Ter l’any 2015 amb la coproducció de la Cobla Bisbal Jove. Des de llavors, Tututs s’ha representat en una cinquantena d’ocasions per tot el territori català.  

Ssshhht! vol ser també un espectacle en gira. Per aquest motiu s’ha convidat als programadors de diferents equipaments escènics i musicals de les comarques de Girona que seran presents a l’estrena.

El curs escolar 2019-2020, Ssshhht!!! serà també una activitat educativa que s’oferirà en el marc del programa escolar “l’Aula a l’Espai Ter” als nois i nois de cicle mitjà de l’educació primària.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis