Avisos

Premien Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes per ser una de les destinacions més sostenibles del món

13.03.2018

(09.03.18) Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida com la segona millor destinació sostenible del món en la categoria de Terra (Medi Ambient i Clima) dels prestigiosos premis World’s Best Sustainable Destinations que concedeix l'organització internacional Green Destinations. La primera classificada en aquest apartat ha estat Buthan, i la tercera Reykjanes (Islàndia). 

El veredicte es va fer públic dimecres a la tarda en el marc del Saló Internacional de Turisme ITB de Berlín. Els encarregats de recollir-lo per part de la delegació municipal van ser la regidora de Destinació Turística, Sandra Pibernat; l'assessor turístic, Josep Capellà, i la tècnica de Turisme, Lídia Alonso. A l'acte també hi van assistir el director general de Turisme, Octavi Bono, i representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Un centenar de destinacions sostenibles
Els finalistes a aquests prestigiosos guardons van ser seleccionats d’entre les 100 destinacions més sostenibles del 2017, a partir d'un llistat elaborat per un jurat format per 12 organitzacions internacionals. Torroella de Montgrí-L'Estartit-Illes Medes competia en la categoria “Earth Award” que reconeix aquelles destinacions que combaten el canvi climàtic i la degradació mediambiental. Les altres categories del premis eren Ciutats, Comunitats i Cultura, Natura i Litoral. Les destinacions finalistes també podien optar al premi com a millor de cada part del mon que ha participat en el procés. La guanyadora global va ser Gozo (Malta).

Sandra Pibernat, regidora de Destinació Turística, valora molt positivament l'obtenció d'aquest premi perquè representa un reconeixement a les bones pràctiques que s'impulsen des del municipi, tant des del sector públic com el privat, en l'àmbit de la sostenibilitat. Pibernat també destaca la importància que té el premi pel que fa a la promoció exterior i a la millora de la imatge de marca de la destinació. També assegura que haver estat seleccionats i premiats «ha donat l'oportunitat de conèixer casos d'èxit a nivell mundial, i també poder donar a conèixer el nostre model.» Així mateix, s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que el reconeixement coincidís l'any passat amb la declaració del 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible i amb la  concessió de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis