Avisos

Ajuntament, EMD i Ports de la Generalitat es reuneixen per tractar aspectes tècnics del nou passeig marítim de l'Estartit

24.10.2016

El nou gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha participat aquest matí en una reunió de treball, a la seu de l'EMD de l'Estartit, per tractar, juntament amb els seus tècnics i responsables municipals, aspectes relacionats amb el projecte del nou passeig marítim de l'Estartit. Gómez va prendre possessió del càrrec el mes passat en substitució de l'anterior gerent, Dolors Rodríguez, i ha volgut conèixer de primera mà l'opinió del territori en relació amb aquesta important actuació. D’altra banda, tant l’Ajuntament, com l’EMD havien demanat poder mantenir una reunió de treball durant el procés de redacció actual del projecte executiu de l’obra. Gómez ha lliurat una còpia del projecte perquè es valori a nivell municipal i poder incorporar les observacions que es facin. un cop fet això, abans de tramitar l'expedient d'aprovació del projecte, es farà una presentació als veïns, que serà a finals d'any o principis del vinent.
 
 
Prèviament a la reunió, el nou gerent de Ports de la Generalitat i el seu equip s'han reunit amb l'alcalde, Josep Maria Rufí. Ha estat una trobada informal, de cortesia, que ha servir per conèixer-se personalment i tractar diversos temes d'interès. Posteriorment, Gómez s'ha traslladat a l'Estartit, on ha estat rebut pel President de l'EMD, Genís Dalmau, i per la regidora de Gestió Territorial, Sandra Bartomeus. A la reunió també hi han participat l'arquitecte municipal i vocals de l'EMD. 
 
La Generalitat actuarà en el sector de passeig marítim de l’Estartit que és de la seva competència. Es tracta de l’àmbit que envolta les instal·lacions portuàries, que té una superfície de 28.492 metres quadrats i comprèn la franja que va des de l’últim tram del moll de ribera, adequat per Ports de la Generalitat l’any 2006, fins a la rotonda d’entrada a la zona portuària. Es preveu que les obres s'executin entre els anys 2018-2019.
 
La regidora de Gestió Territorial, Sandra Bartomeus, ha valorat molt positivament la trobada i l'excel·lent predisposició del nou gerent per tal d'avançar en la redacció d'un projecte consensuat amb el territori.
 
L'actuació tindrà un cost aproximat d’uns 4 milions d’euros, que serviran per crear noves zones de passeig i zones verdes, i nous espais per a ús ciutadà. Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l’evacuació de les aigües procedents del torrent d’en Planes. També s’estudia construir una rotonda d’entrada al port amb accés directe a l’aparcament de la platja per dissuadir l’entrada en vehicle fins al mateix port. D’aquesta manera, es disminuirà el trànsit i es podrà convertir la zona en un gran passeig. Amb la finalització d’aquestes obres s’aconseguirà obrir més el poble al mar i que el mar quedi més integrat a la façana marítima.
 
 
En el port de l’Estartit s’hi desenvolupen activitats pesqueres, nàutiques i turístiques:
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis