Avisos

El govern descarta fer un camp de fubol 7 i abordarà directament un segon camp gran d’acord amb les peticions del Consell Municipal d’Esports

(27.11.15) L’equip de govern abordarà directament la construcció d’un segon camp d’esports municipal complet, sense passar prèviament per un de futbol 7,  com inicialment s’havia planificat en el projecte d’ampliació i millora de la zona esportiva municipal. La decisió s’ha pres a partir de les aportacions fetes per clubs i entitats en la reunió de presentació del projecte que es va fer el 20 d’octubre al Consell Municipal d’Esports. S’està planificant per aquest mandat, en paral·lel a la construcció del segon pavelló esportiu, per posar fi a la sobresaturació i congestió que pateixen actualment
 
El regidor d’Esports, Joan Ramon Aladid, ha explicat que els principals usuaris de l’equipament van valorar positivament la proposta global, que també inclou un segon pavelló d’esports, però van mostrar certes reticències a construir per fases el reclamat segon camp d’esports, passant primer per un de futbol 7. Consideraven que podria representar un sobrecost i no resoldria els greus problemes de saturació que hi ha actualment. Arran d’aquesta petició, l’equip de govern està replantejarà el desenvolupament per fases de l’ampliació del complex esportiu. L’objectiu és el de prioritzar aquest segon camp d’esports, per fer-lo viable tècnicament i econòmicament, i el segon pavelló municipal, que estaran situats de costat. 
 
Per aconseguir encaixar la realització dels dos equipaments en el pla de mandat, s’està estudiant com fer-ho compatible amb el desenvolupament urbanístic del sector, un aspecte fonamental per poder donar accés i serveis a la zona. Per fer realitat el nou complex esportiu, cal desenvolupar urbanísticament del sector. El plantejament inicial s'articula sobre la continuació i connexió dels dos trams de la ronda Pau Casals, el que ara passa per darrere de la paret nord del camp de futbol (el camí vell de les Dunes) i el que passa per l'est i surt del giratori de la carretera de l’Estartit. Això comportarà l’obertura d’un nou tram de vial, cosa que donarà una nova perspectiva a tota la zona esportiva, ja que guanyarà un accés més directe. 
 
L'actuació preveu una inversió total que voltarà els 5 milions d'euros i té en compte les directrius recollides en el POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal-2002) i en el MIEM (Mapa d’Instal•lacions Esportives Municipals-2010), aprovats pel Ple. 
 
Aladid reitera que «l’ampliació i millora de la zona esportiva és un projecte estratègic, ja que les instal•lacions fa temps que es troben congestionades i són insuficients». L’equip de govern vol que sigui un projecte compartit i consensuat, i que tothom se’l pugui fer seu.  Aquest mandat es preveu invertir-hi 700.000 euros el 2016; 1.150.000 euros el 2017; 900.000  euros el 2018 i 400.000 euros el 2018.
 
 
Principals problemàtiques de les instal·lacions esportives a Torroella de Montgrí
 
- El 60% dels usuaris es concentren  a les primeres franges horàries de la tarda, entre les 17.30 i les 19.30 h. 
- Puntes exagerades de densitat al camp d'esports. Els dimecres i divendres se superen els 200 usuaris.
- Dèficit de vestidors tant al pavelló com al camp d’esports.
- Alta densitat en esports amb gran volum d'esportistes com el futbol, el rugby o el bàsquet.  
 
Clubs usuaris de les instal·lacions esportives a Torroella de Montgrí
 
- Escola de Futbol Baix Ter. 12 equips
- Club de Rugby Senglars. 9 equips
- U.E Torroella. 2 equips
- Bàsquet Club Torroella. 11 equips
- Club Handbol Montgrí. 9 equips
- Penya Barcelonista Montgrí. 1 equip
- Club Tennis Taula Torroella
- Club Gimnàstic Montgrí. 5 grups
- Club Ciclista Baix Ter
- Aikido Yoshinkan
- Àrea d’Esports
 
Número total d'usuaris
 
Pavelló Municipal d’Esports: 230
Camp d'esports: 300
Pavelló CEIP Guillem de Montgrí: 200
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis