Avisos

L’Ajuntament vol valoritzar el front marítim de l’Estartit

Elabora un projecte per consolidar el model de destinació de sol i platja integrada, i respectuosa amb el seu entorn, capaç de crear nous productes turístics basats en la valorització del patrimoni natural i cultural

19.05.2014

L’Ajuntament ha elaborat un projecte de valorització del front marítim de l’Estartit amb l’objectiu de continuar amb la feina feta per tal de consolidar l’actual model turístic. Es pretén complementar algunes de les principals actuacions desenvolupades els darrers anys i d’altres ja previstes que s’executaran en breu. També es vol implementar nous elements associats als serveis, les infraestructures i els productes, que permetin millorar l’oferta de la destinació. Els eixos estratègics de la gestió turística municipal continuen essent la posada en valor dels paisatge i dels recursos patrimonials i culturals del municipi. En aquest sentit, el projecte té com a fil conductor configurar el front litoral com una de les portes d’entrades del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Per poder executar les actuacions programades l’Ajuntament ha sol•licitat una subvenció per import de 685.332,74 euros al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat. Es tracta de millores que complementen l’esforç inversor públic i privat, i el projecte ha comptat amb la participació de diferents departament de l’Ajuntament i el suport d’entitats de referència com l’Estació Nàutica l’Estartit-illes Medes, el Club Nàutic Estartit, l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i l’Associació de Comerciants.

Centre de descoberta de les illes Medes i el Parc Natural
La inversió més important que incorpora el nou projecte consisteix en el condicionament del centre de descoberta de les illes Medes al moll central del port de l’Estartit. L’estructura de l’edifici la construirà el Club Nàutic l’Estartit en el marc de projecte amb què ha aconseguit recentment la renovació de la concessió del port fins al 2049. Amb tot, s’haurà d’equipar convenientment per posar-lo en funcionament. A banda de ser un espai de descoberta, també acollirà la seu de l’Estació Nàutica-l’Estartit-Illes Medes a fi que es complementi la tasca de sensibilització i educació ambiental, amb la promoció i comercialització de les activitats de turisme actiu que ofereix el municipi. Ha de ser també un punt de trobada dels practicants de les activitats nàutiques i subaquàtiques. A més de la construcció de l’edifici l’actuació preveu convertir aquest moll central en un passeig on els visitants vagin trobant informació de relleu que augmenti l’interès per visita el centre, a través de plafons informatius i altres elements d’interpretació sobre les activitats de pesca artesanal de la confraria de pescadors, de l’Estartit, la fauna marina, l’origen del port o l’àmbit del parc. Cal tenir present que el moll central és un espai estratègic ja que és una de les zones de màxima concurrència de visitants. Per això, es pretén convertir-lo en un espai lúdic i d’interpretació dels valors que el parc natural té a la seva part marítima. El pressupost que es presenta al pla de foment és de 524.675,36 euros.

Millora de l’accessibilitat a la platja
En els darrers any s’ha treballa intensament en la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques. En aquest sentit, el nostre municipi s’ha pogut acollit a dos projectes europeus de referència en aquesta matèria. Es vol consolidar aquest procés a través d’intervencions puntuals a la platja i la dotació de nous equipaments que millorin la seva accessibilitat: passeres adaptades, cadires i hamaques amfíbies, dutxes adaptades, bicicletes adaptades, entre d’altres. El pressupost que es demana de subvenció és de 95.404,22 euros.

Condicionament de la plaça de la Llevantina com a espai lúdic-cultural
També s’ha elaborat una projecte per condicionar la plaça de la Llevantina com a espai lúdic-cultural. Des del seu arranjament, l’any 2010, la plaça ha esdevingut una espai de referència i en temporada altra, pràcticament cada dia s’hi realitza algun tipus d’activitat. Per al seu condicionament se sol•licita un ajut de 30.000 euros.

Creació de carrils bici
El turisme actiu és també una de les línies de treball prioritàries dels darrers anys. En aquest àmbit el municipi disposa d’una xarxa de camins senyalitzats per fer a peu i en bicicleta que ha estat molt ben valorada pels visitants, sobretot els itineraris que connecten l’Estartit amb les cales, el camí al castell del Montgrí i el de la vora del Ter. Les característiques geogràfiques del municipi faciliten la creació d’aquesta xarxa, fet que es complementa amb els establiments que estan apostant per aquest tipus de turisme especialitzat. L’Ajuntament vol continuar millorant la xarxa, amb nous itineraris pel cicloturisme que preferentment connectin les zones d’allotjament turístic (càmpings i urbanitzacions) amb els centres històrics de Torroella i l’Estartit. Es demana una subvenció de 20.900 euros.

Estabilització del passeig del Molinet
Els plans de foment de territorial de Turisme també preveuen subvencions per a actuacions que comportin una millora del casc urbà, així com la recuperació d’espais públics que impliquin una millor de la qualitat de la destinació. Per aquest motiu, l’Ajuntament també ha sol•licitat una subvenció per sufragar les obres de consolidació del muntanya del Molinet, que recentment es va reobrir al pas de vianants després d’11 anys tancat.


Imatge virtual del futur centre de descoberta i d'interpretació que s'emplaçarà al moll central.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis