Avisos
18/03/2019
Avui, dilluns 18/03/19, a les 13 h, a la plaça Pere Rigau, es farà un minut de silenci per condemnar els atemptats de Nova Zelanda.

La Deixalleria Municipal

Què és una deixalleria?
La deixalleria és una instal·lació de titularitat municipal que permet fer la recollida selectiva de les escombraries per a les quals no hi ha contenidors específics al carrer o un sistema de recollida a domicili. Els municipis de més de 10.000 habitats estan obligats per llei a tenir-ne una. En el nostre cas, el servei va entrar en funcionament el 1997.

L'ús de la deixalleria permet augmentar la quantitat de residus municipals valoritzables, disminueix els residus municipals que van a parar a l’abocador, evita l’abocament incontrolat de residus i permet gestionar correctament els residus perillosos.

Com funciona?

  • Cal dipositar els diferents tipus de residus en el contenidor que li correspon.
  • No s'han de barrejar els residus. En cas de dubte, s'ha de preguntar al personal de la deixalleria.
  • En el cas de portar residus municipals especials, cal posar-se en contacte amb el personal de la deixalleria.
  • Els horaris del centre s'han de respectar i no es poden deixar els residus de fora.
  • L'ús de les deixalleries és gratuït per als veïns i veïnes de Torroella i l’Estartit. Els industrials estan subjectes, en determinats casos, a un preu públic.
  • La targeta d'usuari
    Per millorar l’ús que tots plegats en fem, l'Ajuntament ha optat per regular-ne l’accés mitjançant el control de les entrades a través d’una targeta identificativa personal. D’aquesta manera, per exemple, es pot comptabilitzar millor la quantitat i la diversitat de residus que s’hi aporten, mitjançant un control estadístic, i així poder dimensionar més bé el servei. Aquesta targeta s'ha enviat a tots els veïns i veïnes empadronats al municipi, que són els usuaris exclusius d'aquest servei.

Què s'hi pot portar?
Residus municipals especials: piles, envasos de productes tòxics, esprais, fluorescents, electrodomèstics que continguin substàncies perilloses (CFC), pintures, vernissos, dissolvents, pneumàtics, radiografies, olis de motor, bateries.

Residus municipals ordinaris: paper i cartró, vidre, envasos lleugers (brics, plàstics i llaunes), ampolles de cava senceres, ferralla i metalls, tèxtils i sabates, vidre pla i olis de cuina.

Altres residus municipals: fustes, restes de poda o jardineria, runes i restes de la construcció d’obres menors.

Residus municipals voluminosos: mobles i estris vells, electrodomèstics que no contenen substàncies perilloses i ferralla electrònica (ordinadors, petits electrodomèstics, aparells electrònics...).

Què no s'hi pot portar?
No s'accepten materials barrejats, matèria orgànica, materials explosius, residus radioactius, sanitaris o industrials.

Horaris

De l’1 d'octubre al 30 de març
• De dilluns a dissabte, de 8 h a 17.45 h
• Diumenges i festius, de 10 a 14 h    
De l’1 d'abril fins al 30 de setembre
• De dilluns a dissabte, de 8 a 18.45 h
• Diumenges i festius, de 10 a 14 h

Les instal·lacions romandran tancades els dies 1 i 6 de gener, i 25 i 26 de desembre. El 24 i 31 de desembre es fa horari de dia festiu.

Telèfon: 900 720678

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis