• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici AJUNTAMENT
AJUNTAMENT Imprimir Correu-eLa seu dels serveis centrals de l'Ajuntament és troba situat a l'emblemàtica Plaça de la Vila, epicentre urbà i social de Torroella de Montgrí.

L’edifici de l’ajuntament es troba situat al número 1 de la plaça de la Vila. Aquest és el seu emplaçament des del segle XVII. No se sap, però, si la casa es va comprar o va ser edificada explícitament. Es coneix que un dels primers llocs on es va reunir la corporació, als segles XIV-XV, va ser a la capella de Sant Antoni, situada al costat, però separada per un immoble.

El gruix de la documentació municipal conservada a l’Arxiu Municipal s'inicia a mitjan del segle XVII, quan, amb tota seguretat, la corporació i tota la seva infraestructura ja devia estar instal·lada en una seu estable —la casa de la vila actual—. Dels anys (i dels segles) anteriors només es conserven documents esparsos (deixant de banda la col·lecció dels pergamins); això ens pot indicar una itinerància, amb la consegüent pèrdua i dispersió.

A la primera meitat del segle XVII es decidís confeccionar el "Llibre de Privilegis", amb la finalitat de "conservar per a la posteritat el que s'havia anat concedint a la vila" i que s'havia anat perdent amb el temps (és el que es diu al principi del llibre). Això ens podria indicar, igualment, que ja l'ajuntament té, en aquells moments, una seu estable.


Més informació
Plaça de la Vila , 1.17257 Torroella de Montgrí
Telèfon: 972 75 81 12 / 972 75 88 09
Fax: 972 76 02 36

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit